logo

Ekrem İmamoğlu’na 806 Bin Oy Farkıyla Bir Kez Daha Onay

Ekrem İmamoğlu’na 806 Bin Oy Farkıyla Bir Kez Daha Onay

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz toplantıları ilk birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Meclis Grubu Başkanvekili İlhami Yılmaz, İmamoğlu’nun başarısı için yanında olacaklarını söyledi.

Recep Kenan/ithaber.com

CHP Meclis Grubu Başkanvekili İlhami Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde, yurttaşlarımızın büyük bir demokratik olgunlukla, kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek yerel yöneticileri seçtiğini kaydetti.

Yılmaz, “31 Mart’ta 14 bin oy farkla iş başına getirdikleri Sayın İmamoğlu’na 23 Haziran’da 806 bin oy farkıyla bir kez daha onay vermiştir. 23 Haziran seçim sonucu hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğunu, millet iradesinin önüne set çekilemeyeceğini çok açık olarak göstermiştir.” Dedi.

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 1. Juli 2019

İBB BAŞKANI OLARAK SAYIN EKREM İMAMOĞLU SEÇİLMİŞTİR

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz toplantıları ilk birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Meclis Grubu Başkanvekili İlhami Yılmaz, İstanbul’da kısa süre içerisinde iki seçim sürecinin geçirildiğine dikkat çekerek; “Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde, yurttaşlarımız büyük bir demokratik olgunlukla, kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek yerel yöneticileri seçmiştir. Büyükşehirlerin önemli bir bölümünde olduğu gibi İstanbul’da da 31 Mart’ta demokratik değişim sağlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Ekrem İmamoğlu seçilmiştir. Mazbatasını alarak 18 gün boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başkanlık yapmıştır. Bu dönemde öğrenci ulaşım kartlarında %40, su faturalarında %40 indirim gibi çok önemli kararların altına imza artmıştır.” Diye konuştu.

İMAMOĞLU’NA 23 HAZİRAN’DA 806 BİN OY FARKIYLA BİR KEZ DAHA ONAY

Yüksek Seçim Kurulu(YSK)nun İstanbul seçimi iptalini haksız ve hukuksuz olarak niteleyen İlhami Yılmaz, İBB Başkanı (İstanbul Büyükşehir Belediye) Ekrem İmamoğlu’nun 23 haziranda çok büyük  farkla İstanbullulardan onay aldığını kaydederek; “Ancak, Yüksek Seçim Kurulu’nun haksız ve hukuksuz kararı sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimi Sonucu iptal edilmiştir. 31 Mart’ta 14 bin oy farkla iş başına getirdikleri Sayın İmamoğlu’na 23 Haziran’da 806 bin oy farkıyla bir kez daha onay vermiştir. 23 Haziran seçim sonucu hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğunu, millet iradesinin önüne set çekilemeyeceğini çok açık olarak göstermiştir. 23 Haziran’da sandıkta, bütün farklılıklarına rağmen milyonlarca İstanbullu demokrasi ittifakında buluşmuştur. 23 Haziran sandığın ve demokrasinin zaferi olmuştur. Vatandaşlarımızda sandığa ve demokrasiye olan güven tazelenmiştir. Geleceğe daha umutla bakabilmenin yolu açılmıştır. Kazanan 16 milyon İstanbullu yurttaşımız olmuştur.” 23 Haziran İstanbul yenileme seçimleri ile ilgili düşüncelerini şeklinde ifade etti.

İMAMOĞLU’NUN BAŞARISI İÇİN YANINDA OLACAĞIMIZI BEYAN EDİYORUZ

Ataşehir Belediye Meclis CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, konuşmasının son bölümünde; “Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hiçbir ayrım göstermeksizin 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek için görevinin başındadır. İsrafa son verip İstanbul’un kaynaklarını İstanbulluların yararına kullanmak üzere; şeffaf,  katılımcı, üretken bir hizmet için çalışacağına yürekten inanmaktayız. Bizler de bu süreçte Sayın İmamoğlu’nun başarısı için her zaman tüm arkadaşlarımızla yanında olacağımızı beyan ediyoruz. Yeni dönemin İstanbullulara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ