logo

EKREM KÖSE, ‘SİYASİLER SAHALARDAN ELİNİ ÇEKMELİ’

EKREM KÖSE, ‘SİYASİLER SAHALARDAN ELİNİ ÇEKMELİ’

Ataşehir Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, Ataşhir Belediyesi’nin yaptığı maddi yardımın amatör kulüplerdeki alt yapıyı güçlendirdiğini kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Almanya’da 3 milyon vatandaşımızdan milli futbolcu çıktığını, 320 bin nüfuslu İzlanda’nın çeyrek final oynadığını kaydeden Ekrem Köse, 80 milyon nüfuslu ülkemizin milli takımının Dünya Kupası eleme gurubundan çıkamadığını söyledi.

320 BİN NÜFUSLU İZLANDA ÇEYREK FİNALDE 80 MİLYON GURUPTAN ÇIKMIYOR

Yurtdışında, Almanya’da 3 milyon vatandaşımızın arasından milli futbolcular çıktığına işaret eden Ekrem Köse, 80 milyon nüfuslu ülkemizden futbolcu çıkmadığını kaydederek; “Dünya Kupası eleme gurubumuzda bulunan İzlanda’nın 320 bin nüfusu var ve lisanslı futbolcu sayısı 20 bin. Bizde Maltepe, Üsküdar ve Ataşehir’de toplam 30 bin lisanslı futbolcu var. İzlanda 20 bin futbolcudan çeyrek final oynuyor,  bizim 80 milyon nüfuslu belki milyon lisanslı sayımızdan oyuncu çıkmıyor, gruptan çıkamıyoruz. Bunların aşılması için siyasi düşünmeden mülkiyet sorunu olan yerlerin kesinlikle spora kazandırılması gerekir” dedi.

18 AMATÖR SPOR KULÜBÜMÜZE EŞİT MESAFEDEYİZ

Site Spor Kulübü’nün düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan Ataşehir Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, Site Spor Kulübü’nün ilçenin lokomotif kulüplerinden olduğunu kaydettiği açıklamasında “Site Spor Kulübü ilçemizin lokomotif kulüplerinden birisi. Belediye ve Kulüpler Birliği olarak Site Spor Kulübü’ne de hizmet veriyoruz. Şu an gördüğümüz kadarıyla bu kulüpte yeni bir yapılanma var. Daha önceki yönetime gelenler kendi imkânları ölçüsünde bir yere kadar getirdiler. Şimdi yeniden bir canlanma görüyoruz. Site halkı ile kulübü birleştirme yolunda adım atılıyor. Bizde katkı vermek için buraya geldik. Site Spor Kulübü doğru yolda yoluna devam ediyor. Komşu mahallelerdeki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyuyorlar.  Vatana ve millete hayırlı olmaları yolunda bir profil izliyorlar. Bu çalışmalarında her zaman yanlarında olacağız. Sadece Site Spor Kulübü değil. Bizim 18 Amatör spor kulübümüz var. Hepsine eşit mesafede hizmet veriyoruz. Bundan sonraki yaşamlarında Site Spor Kulübümüze başarılar dileriz. Elimizden ne geliyorsa yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz” dedi.

BELEDİYENİN YAPTIĞI YARDIM ALTYAPIYI CANLANDIRIYOR

Altyapının canlanma eğiliminde olduğunu kaydeden Köse, Süper Amatör Ligde Ataşehir’den takım olmadığını kaydederek;  “Bal ligi, 1 ve 2. Amatör liglerde oynayan takımlarımız var. Alt yapılarımız belediyenin yaptığı yardım ve desteklerden dolayı canlanma eğiliminde” dedi.

ATAŞEHİR’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE NAKİT YARDIMI YAPILACAK

Belediye önümüzdeki aylarda Ataşehir’deki amatör kulüplere ciddi nakit yardım yapılacağını belirten Ekrem Köse, açıklamasında, “Bildiğim kadarıyla Gaziosmanpaşa 8 ile 12 bin, Maltepe Belediyesi 10 bin civarında bir destek sağlıyor. Ataşehir Belediyesi ise 25-30 bin arası bir destek sağlayacaktır. Buda başarıya endeksli, katılımla endeksli. Takım; kaç kategoride mücadele ediyorsa, başarı elde edip üst gruplara çıkmışsa veya futbolcu profesyonel yaptıysa buna göre başarı endeksli bir dağılım olacak. Daha mantıklı ve doğru bir dağılım… Buna göre kulüplerimizin yapmış olduğu çalışmalarıyla hak ettiklerini alacaklar. Yani kulüplerin en az alacağı para 20-25 bin civarında olacak.  Buda Amatör ve az kategoride mücadele edecek kulüpler için iyi yardım” ifadelerine yer verdi.

BAL’DA MÜCADELE EDİYORUZ

Ataşehir’i temsil eden Çamoluk Spor’un Bölgesel Amatör Ligde mücadele ettiğini kaydeden Amatör Kulüpler Başkanı ve aynı zamanda Çamoluk Spor Kulüp Başkanı da olan Ekrem Köse, “Bildiğiniz gibi bizim takım Bal liginde mücadele ediyor. Diğer kategorilere göre masrafı daha fazla. Futbolcu yukarı çıktıkça, topa iyi vurdukça parayı istiyor. Bunlara rağmen bizim spor kulüplerimizin gidişatı iyi” dedi.

SAHALARLA İLGİLİ CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR

Ataşehir’in tesis sıkıntısına dikkat çeken Amatör Kulüpler Başkanı Ekrem Köse, kulüplerin toprak sahalarda mücadelelerini yürüttüğünü kaydederek; “Sahalarla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. İçerenköy Sahasının durumu ortada.  Kayışdağı Sahasının ihalesi yapıldı. Şikâyetler olduğu için çalışmalar durdu. Site Spor’un sahası yıllardır toprak. Bunu acilen TOKİ’den, Milli Emlak’tan devrini alıp Site Spor’a kazandırılması gerekir.  Burada gençlerimiz temiz sahada oynayarak eve çamurlu ve tozlu gitmelerini önlemiş oluruz “ dedi.

“SPORUN MÜLKİYET SORUNU OLMAZ”

Mülkiyeti kulüplerde yada belediyelerde olmayan sahalara yatırım yapamadıklarını kaydeden Ekrem Köse, sporda mülkiyet sorunu olmaması gerektiğinin altını çizdiği açıklamasında; “Sporun mülkiyet sorunu olmaz. Burada hangi çocuk spor yaparsa yapsın, ne siyasi görüşünü nede annesinin babasının hangi partiden, dilinin, dininin ne olduğunu sormuyoruz.  Bizim çocuklarımız gol atar. 11 kişi oynar. 7 kişi yedek kadroya girer. Gol yenildiği zaman hocası oyuncusu teknik heyeti hep birlikte üzülür, gol atıldığı zamanda hep birlikte sevinirler.  Ne yazık ki mülkiyeti bizlere ait olmayan yerlere yatırım yapamıyoruz. Kimin olduğu önemli değil. Burada spor yapan gençlerimiz var. Ataşehirin belli yerlerinde zaten kuleler var. Buralarda Ataşehirin gerçeği. Mülkiyetin kesinlikle siyasi boyutunun olmaması gerekir” ifadelerine yer verdi.

SİYASİLER SPOR SAHALARININ ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKMELİ

Daha önceleri Ataşehir İçerenköy sahasında antrenman yapan Öz Ataşehir Kulübü,  sahanın yıkılmasından dolayı antrenman yapamadığından dolayı sahipsiz kalan bir oyuncularının madde bağımlılığından dolayı vefat ettiğine dikkat çeken Ekrem Köse; “Bizi yönetenler gerek Kaymakam olsun, gerek İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü olsun, Spor Bakanlığı ve yerel Yönetimler olsun spora eğilimlerini arttırmaları lazım.  Yoksa her sokağa giden çocuk ya terör örgütlerine gider ya da sokaklarda insanlara saldıran serseri veya madde bağımlısı olur. Kesinlikle bu spor sahalarının üzerinden siyasilerin elini çekmesi ve kulüplere devir etmesi ve buralara yatırım yapması gerekir. O zaman kulüplerimiz daha fazla kategorilerde mücadele etme imkânı yakalar ve buralardan da futbolcular çıkar” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ