logo

Elektriksiz Kalan Köy 15 Gündür Karanlıkta

Elektriksiz Kalan Köy 15 Gündür Karanlıkta

Bayramoren_derekoy_cankiri_elektrikToprak kayması sonucu enerji nakil hatlarının hasar görmesi nedeni ile 15 gündür karanlıkta kalan köy halkı yaşamlarını mum ışığında sürdürüyorlar. Elektriksiz zamana döndüler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı’ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy’de yaklaşık 15 gün önce meydana gelen toprak kayması köye enerji sağlayan nakil hatlarındaki direklerin yıkılması ve hatların hasar görmesi ile elektrikler kesildi.

Köylüler tarafından enerji dağıtım şirketi yetkilileri ve Bayramören Kaymakamlığına yapılan başvurularda onarım için verilen geniş zaman aralığından şikayetçi olan köylüler sorunlarının bir an evvel çözülmesini istiyorlar. Elektriksiz yaşamın zorluğuna dikkat çeken Dereköy sakinleri yetkililerin ilgisizliğinden yakınarak; köylerindeki enerji sorununun çözümü konusunda gerekenin yapılmasını bekliyorlar.

Elektrikli aletlerin çalışmadığı, yiyeceklerinin bozulduğu ve televizyon seyretmeyi unuttuklarını söyleyen Dereköylüler akşamlarını mum ışığında geçirdiklerini belirterek; adeta, dedelerinin zamanına elektrikten olmadığı idare, çıra ile aydınlandıkları zamanlardaki yaşama geri döndüklerini ifade ediyorlar.

Bayramoren_derekoy_elektriksiz (4) -

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ