logo

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranı Belli Oldu

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranı Belli Oldu

Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarına yapılması beklenen ve Temmuz ayında emekli maaşlarına yansıyacak zam oranı belli oldu.

Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Temmuz ayında yüzde 5 oranında artacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Haziran’da TÜFE aylık yüzde 0,03 yıllık yüzde 15,72 oldu. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin yılın ilk yarısı için alacağı zam oranları da belli oldu.

SSK VE BAĞ-KURLULARA YÜZDE 5 ZAM

Haziran ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,03 artması sonrası, yıllık enflasyon yüzde 15,72 oldu. Bu rakam sonrası SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Temmuz ayında yüzde 5 oranında zam yapılacak.

MEMURLARIN ENFLASYON ZAMMI NETLEŞTİ

Ayrıca, TÜİK verilerine göre, 2019 Ocak ayında enflasyon yüzde 1,06, Şubat ayında yüzde 0,16, Mart ayında yüzde 1,03, Nisan ayında yüzde 1,69, Mayıs ayında yüzde 0,95, Haziran ayında da yüzde 0,03 arttı. 6 aylık toplam enflasyon yüzde 5,01 oldu.

Memurlar, 2019’un ilk yarısında yüzde 4 zam aldı. 6 aylık enflasyon, maaş zam oranını geçtiği için %1,01 oranında enflasyon zammı oluştu.

Memurlar 2018’in ikinci yarısında yüzde 6,70 enflasyon farkı almıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ