logo

13 Ocak 2013

EMLAKÇILIK EMEK İSTER

 

Büyükşehirlerde emlakçılık öyle sanıldığı kadar bir iş değildir. Ele ki dürüst emlakçılık gerçekten çok zordur. O kadar çok çeşit insanla karşılaşırsınız ki kimseye malınızı emanet edemez olursunuz. Sizin yerinize evinizi kiralayan emlakçı bazen gider kendisi oturur evde bazen akrabasını yerleştirir; ya da sizin adınıza yüksek kira alıp bir kısmını kendi kullanır. Bunların önüne geçmek için emlakçınıza gözü kapalı güvenmemeli ve az da olsa emlak sektörü hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

İstanbul gibi mega kentlerde emlak sektörünün nasıl işlediğine bakalım. Kiralık daireler İstanbul konusu içinden tahmin yürütecek olursak eğer eviniz toplu ulaşıma yakınsa kesinlikle bulunduğu semtin ederinden daha yüksek kira getirecektir size. Eğer ki bir de üniversiteye yakın ise kesinlikle ciddi bir kira ederi vardır. Bu nedenle buradaki malınızı kiralarken sadece evin içine değil dışın da bakmalısınız.

Kiralık dükkan İstanbul işinize girecekseniz şunu unutmamanızda yarar var. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Yani bir dükkân kiralayıp burada işletme yapacaksanız bunu mülkün bulunduğu yerin bütün özelliklerini gözeterek yapmanız. Dükkânın içi çok iyi olabilir kirası uygun olabilir ama sizin yapacağınız iş o yere uygun değilse sakın emlakçının dolduruşuna gelmeyin.

Son olarak kendiniz için bir kiralık ev İstanbul bakıyorsunuz. Yeri iyi olsun içi yaşanabilir olsun gibi asgari şartlarınız var. Öncelikle evlere titizlikle bakmalısınız. Eğer bir aile sahibiyseniz eşiniz ve çocuklarınız için bu ev uygun mu? Bu eve sığabilir misiniz? Deprem sigortası var mı? Bu gibi hayati soruların cevabını almadan sadece emlakçının fikirleriyle sakın bir riske girmeyin.

 

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ