logo

Engeller Kalktı! Ataşehir Birlikte Eğlendi

Engeller Kalktı! Ataşehir Birlikte Eğlendi

engelli etkinlik Ataşehir Belediyesi,“03 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde engelli vatandaşların yeteneklerini Ataşehirliler’le paylaştığı bir etkinlik düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

03 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları kapsamında Ataşehir Novada AVM’de gerçekleşen etkinlikte, Tomurcuk Vakfı Perküsyon Grubu, TİV İşaret Dili Korosu ve Düşler Akademisi Mim Kemal Öke Perküsyon Grubu yeteneklerini sergiledi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Abdullah Der ile Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Duygu Övür’ün de olduğu, engelli yakınları ve çok sayıda Ataşehirli vatandaşlar engellilerin gösterilerini izledi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, belediye olarak bir gün değil her gün engelli vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi. Tomurcuk Vakfı, TİV ve Düşler Akademisi yöneticileri de yaptıkları konuşmalara Ataşehir Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Bir Gün Değil Her Gün Engellilerin Yanındayız

Ataşehir Belediyesi olarak bir gün değil her gün engellilerin yanında olduklarını, sadece ulaşım değil, yemek ve kuru gıda desteklerinin olduğunu ifade eden Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Duygu Övür, amaçlarının Düşler Akademisi’nin de desteği ile engelli çocukları sanatla buluşmak olduğunu söyledi.

03Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları kapsamında, Ataşehir Belediyesi olarak Tomurcuk Vakfı, TİV ve Düşler Akademisi ile ortak bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Duygu Övür, “ Düşler Akademisi’nde çocuklarımıza sanatın bir çok dalında eğitim verilmekte. Tomurcuk Vakfı İçerenköy mahallemizde zihinsel engellilerle çalışan bir vakıf. Onlarla birlikte çocuklarımızın perküsyon gurubu çıktı. Düşler Akademisi’nde perküsyon, Türkiye İşitme ve Rehabilitasyon Vakfı (TİV)’da korosuyla destek sağladı. İşaret dili ile. Başkanımız battal İlgezdi göreve geldiği ilk günden beri Düşler Akademisi’ni açarak tüm engelli guruplarına hizmet vermeğe başladı. Verdiğimiz hizmetler o kadar rağbet gördü ki vakıflar bölgemizde açılmaya, bizden destek beklemeye başladılar. Biz de tüm bu engelli guruplarına aynı hizmeti, aynı özgürlüğü sunmaya çalışıyoruz. Engellileri ötekileştirmeden hep bir arada yaşamayı öğretiyoruz. Ataşehir Belediyesi olarak Halkla İlişkiler ve Sosyal İşler müdürlükleri de iki yıldır işaret dili eğitimi alarak engelli vatandaşlarımıza ana binamızda hizmet vermekte. Yine Sosyal İşler Müdürlüğü olarak ihtiyaç sahibi engellilere yemek ve kuru gıda desteği sunmaktayız”dedi.

“Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi’nin “Önce İnsan”dan yola çıkarak bizlere görev verdiği için teşekkür ediyoruz. Hep birlikte burada olmaktan mutluyuz” diye konuşan Mim Kemal Öke, eğitim almak isteyen tüm engellileri Ataevlerine beklediklerini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ