logo

ENGELLİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK SOSYAL DEVLETİN GÖREVİ

ENGELLİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK SOSYAL DEVLETİN GÖREVİ

Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, fiziksel engellilerle birlikte sosyal engellilerin sorunlarını da çözmenin sosyal devletin görevi olduğunu kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

”3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle mesaj yayınlayan Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, sosyal engelliler, fiziksel engellilerden çok fazla olduğuna dikkat çekip, birlikte değerlendirildiğinde ülkemizdeki engelli sayısının nüfusun yüksek oranına ulaştığını, fiziksel engellilerle birlikte sosyal engellilerin sorunlarını da çözmenin sosyal devletin görevi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in  ”3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı;

”3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir ve tüm dünya ülkelerinde bugün engellilerin sorunlarını gündeme getirmek tartışmak ve çözümler aramak üzere toplantılar düzenlenmektedir.

Sosyal engelliler, fiziksel engellilerden çok daha fazladır bu ülkede.  Sosyal, ekonomik, kültürel, geleneksel, töresel nedenlerle ruh sağlığı, ruh dengesi bozulmuş milyonları düşününüz.

O zaman engelli sayısının nüfusumuzun oldukça yüksek bir yüzdesine ulaştığını kabul edeceksiniz. Sosyal engelli kavramı mutlaka gündeme gelmelidir ve çözüme kadar orada durmalıdır. Bu gerçeği iyi algılayalım. Onları engelliler kapsamına alalım. Bu sosyal devletin bir görevidir ve sorumluluğudur. Bu görev vazgeçilmez bir zorunluluktur.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ