logo

Engelsiz Yaşam Fuarı ‘EYAF EXPO 2012’ Başladı

Engelsiz Yaşam Fuarı ‘EYAF EXPO 2012’ Başladı

6-9 Aralık 2012 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Engelsiz Yaşam Fuarı’nda; engellilerin hayata uyumu için birçok çözüm, teknoloji ya da ürün sergileniyor.

Engelsiz Yaşam Fuarı ‘EYAF EXPO 2012’ Başladı

Recep Kenan/Ataşehir

6 Aralık 2012 başlayıp 9 Aralık 2012 sona erecek olan ve İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı’nda; engellilerin uyumu için çözüm, teknoloji ya da ürün sergileniyor.

Engelsiz Yaşam Fuarı, 6-9 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

EYAF EXPO 2012 “Engelsiz Yaşam Fuarı” sloganı ile düzenlendiği bu sene beldiyelerin ilgisinin yoğunluğu ile dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir ve ilgili kurumları ile birlikte İstanbulun ilçeleinin tamamaına yakınının katıldığı ve engellilerin yaşama uyumunu klaylaştıran çalışmalarını sergiledikleri EYAF EXPO 2012 “Engelsiz Yaşam Fuarı”nda bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok il belediyesi de stant açarak engelilere yönelik çalışmalarını sergilediler.

Cumartesi günü Ümraniye Belediyesi standında engellilerin oluşturduğu müzük gurubu, çoğunluğu engellilerden oluşan ziyaretçilere verdiği müzik ziyafeti ilgi ile izlendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin standında ise, Ebru Sanatçısı Sevinç Yılmaz, yaptığı çalışmalar ile ebru sanatından örnekler verirken, isteyen katılımcıların ebru denemelerine de öncülük ederek destek verdi.

Engelsiz Yaşam Fuarı organizasyonunda, kendileri de özel olan ziyaretçiler fuar alanına, belediyelerin de katkıları ile son derece detaylı tasarlanmış özel bir organizasyonla getiriliyor.

Ülkemiz nüfusunun % 12.29’unu engelliler oluşturmaktadır. Tüm dünyada ve ülkemizde engellilerin herkesten farksız yaşaması ve hayata uyumu için birçok çözüm, teknoloji ya da ürün tasarlanmış ve tasarlanmaktadır.

Gelişmiş ülkelerde var olan yapının aksine ülkemizde engellilerin gerekli ürün ya da hizmetlere zahmetsizce ulaşmasını sağlayacak yeterince aktif referans noktaları bulunmamaktadır.

Engelsiz Yaşam Fuarı, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan bu ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle gerçekleştiriliyor.

Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplandığı Engelsiz Yaşam Fuarı, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Belirlenen hedefler doğrultusunda yapılacak çalışmalarla; Engellilerin ve engelli yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak,

Yerel yönetimlere engelliler için yaptıkları mimari ve kentsel düzenleme ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak, yeni girişimleri teşvik etmek,

Sivil toplum kuruluşları arasında etkileşimi güçlendirerek sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına destek sağlamak, Engelsiz Yaşam Fuarı’nın ana hedeflerini oluşturmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ