logo

Erdal Eren İdam Edilişinin 38. Yıldönümünde Anıldı

Erdal Eren İdam Edilişinin 38. Yıldönümünde Anıldı

Erdal Eren idam edilişinin 38. Yıldönümünde adı verilen Ataşehir Belediyesi Erdal Sivil Toplum Merkezi’nde sergi, şiir ve müzik dinletilerinin yer aldığı programla anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erdal Eren idam edilişinin 38. Yıldönümünde, İdam edildiği 13 Aralık günü Erdal Eren anısına düzenlenen “Son Mektuplar” sergisinin açılışı yapıldı. Sergide 12 Eylül sürecinde idam edilen devrimcilerin son mektupları ve karakalem portreleri yer alıyor. Ayrıca Erdal Eren’in mahkemede giydiği elbisenin de yer aldığı sergi 19 Aralık’a kadar açık kalacak.

15 Aralık cumartesi günü saat 17.00’de Ataşehir Belediyesi Erdal Sivil Toplum Merkezi (EESTM)’nde Erdal Eren Kitaplığı’nın açılışı yapıldı. Çeşitli yayınevleri, yazar, şair ve aydınların bağışlarıyla imece usulüyle oluşturulan kitaplıkta, yazarlarının Erdal Eren anısına imzaladıkları kitaplar da yer alıyor.

Erdal Eren Kitaplığı’nın açılışı yapıldığı Erdal Eren anma gecesinde; Erdal Eren’in anlatıldığı, mesajların dile getirildiği sinevizyon gösterimi, Erdal Eren’in arkadaşlarından Erdal Eren ile ilgili anıları, şiir ve müzik dinletileri yer aldı.

BÖYLE GÜZEL BİR ETKİNLİĞE KATILDIĞINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gecenin açılışında konuşan Ataşehir Belediye başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Erdal Eren dostlarının, sevenlerinin geceye katıldığına işaret ederek; “Erdal Eren’in idamını yapan darbecileri ve darbeyi kınıyoruz. Hep kınamaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin adını verilen böyle güzel bir kültür merkezinde, böyle güzel bir etkinliğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ve Yürütme Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir’in sunumu ile gerçekleşen İdam Edilişinin 38. Yıldönümünde Ataşehir’deki anma programına CHP Ataşlehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Kalender Özdemir ve Deniz Kutlu, Ataşehir Belediyesi Meclis üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Yönetim kurulu üyeleri, CHP Ataşehir Kadın Kolları başkanı Hamiyet Ardıbatan, muhtarlar, Erdal Eren dostları, arkadaşları ve sevenleri ile vatandaşlar katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ