logo

Erdoğan Levent-Hisarüstü Metrosunu Açtı

Erdoğan Levent-Hisarüstü Metrosunu Açtı

hisar_metro_Levent-Hisarüstü Metrosu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

İstanbul’un demir ağlarına bir yenisi daha eklendi. Levent-Hisarüstü Metrosu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Erdoğan: “Ulaşım Eziyet Değil Keyif Haline Geliyor”

Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek hat, dünyada eşine az rastlanan türden. Tamamı Türk 1200 mühendis ve işçilerin emeğiyle 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlandı.

Metro hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim İstanbul sevgim bitmez, İstanbul aşkım küllenmez. İstanbul’da metro sistemi yeni projelerle genişledikçe ulaşımın İstanbullular için eziyet değil keyif haline gelecek. Şehrin her köşesine dağılan bu dev ulaşım ağı, İstanbul’un cazibesi ve marka değerini de arttıracaktır” dedi.

Levent-Nispetiye-Etiler ve Boğaziçi istasyonlarından oluşan 3 bin 104 metre uzunluğundaki hattın İstanbul’a kazandırılmasını sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve projede emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılan her yeni metro hattıyla İstanbul’u toplu taşımada dünyanın en uzun raylı sistemlerinden birine sahip kent yapma hedefine adım adım yaklaştıklarını söyledi.

Hisarüstü Metrosu Denizle Buluşacak

Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ise, Göreve geldiklerinde ulaşım master planlarını hazırlayarak hangi hatta hangi ulaşım sisteminin gerektiğini kurguladıklarını ve yatırımları bu doğrultuda söyledi “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı yerel yönetim anlayışıyla İstanbulluların daha rahat yaşayabilmesi için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” diyen Başkan Kadir Topbaş, yaptıkları metro, metrobüs ile yeni gemiler ve otobüslerle ulaşımda entegrasyonu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Açılışı yapılan Levent-Hisarüstü Metrosu ve ihale aşamasına getirdikleri Hisarüstü’nden Aşiyan’a inecek olan yüzeysel füniküler sistemiyle denize ulaşacağını aktaran Başkan Topbaş, “Bu hattı kullanan halkımız rahatlıkla denize ulaşabilecek ve oradan da gemiyle Anadolu yakasına geçebilecek. 2019’a geldiğimizde İstanbul’u 400 kilometrenin üstünde raylı sistem hattıyla buluşturacağız. Ulaştırma Bakanlığı’na İstanbul’un metrolarına verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bağcılar’ı Denize Ulaştırıyoruz”

Daha önce açıkladığı dört yeni metro hat müjdesini hatırlatan Kadir Topbaş, ihalesi birkaç gün önce tamamlanan Mecidiyeköy-Kabataş Hattı’nın devreye girmesiyle Bağcılar gibi ilçelerin denizle buluşacağını hatırlatarak, “Bağcılar’a deniz getiremedik ama Bağcıları denize ulaştırıyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ