logo

Erken Seçim Tarihi Partilere Gönderildi

Erken Seçim Tarihi Partilere Gönderildi

secim-tarihi_ysk - Kasim90 günlük yasal erken seçim sürecinin erkene alabileceğini açıklayan YSK seçim tarihinin 1 Kasım olarak belirlendiği takvimi siyasi partilerin görüşüne sondu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım’da seçim yapılması taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu. YSK seçim tarihini siyasi partilerden gelen görüşler sonrasında belirleyecek.

YSK, 1 Kasım’ı Siyasi Partilere Sundu

YSK, 1 Kasım’da seçim yapılması taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu. Siyasi partiler taslakla ilgili görüş ve önerilerini YSK’ya bildirecek.  YSK, siyasi partilerden gelen görüş doğrultusunda seçim tarihini belirleyecek.

YSK 90 Günlük Süreyi 30 Gün Kısalttı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün (1 ay) kısaltarak, 1 Kasım’da seçimleri yapma taslağını partilere sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla erken seçime gidilmesi ihtimalinin ağırlık kazanmasının hemen ardından, olası erken seçim tarihi tartışılmaya başlandı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre; partilere 1 Kasım’da seçimlerin yapılması yönündeki taslağın sunulduğu belirtildi.

YSK: “Süre Kısaltma Kesin, İtirazı Yok!”

Bu kapsamda YSK, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna oy birliği ile karar vermişti. YSK’nın bu kararının “kesin” olduğu ve itirazın mümkün bulunmadığı öğrenilirken, kararın da Meclis’te temsil edilen Ak Parti, CHP, MHP ve HDP YSK temsilcilerinin de olumlu görüşleri alındıktan sonra oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı

Başkan Güven: “YSK’nin Seçim Kararı Yok”

Öte yanda birkaç tarihi içeren seçim takvimi taslağının siyasi partilere gönderildiğini belirten YSK Başkanı Sadi Güven, “Seçim kararı alınmadan seçim tarihini belirlemek mümkün değil. YSK’nın da şu an itibarıyla böyle bir kararı yok. Yani 1 Kasım diye bir seçim tarihi belirlenmesi söz konusu değil” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ