logo

Erol Dolu ‘Emekevler Yıkımında Devlet Dayanışması’

Erol Dolu ‘Emekevler Yıkımında Devlet Dayanışması’

Ataşehir Belediye Meclisi Bağımsız üyesi Erol Dolu Meclis oturumunda gündem dışı söz alarak Emekevler’deki gecekondu yıkımı ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerinde Kentsel Dönüşüm gerekçesi ile gerçekleştirilen Emekevler gecekondularının yıkımı tartışmalarının öne çıktığı Ataşehir Belediye Meclisi 5. Dönem açılış toplantısında konuşan bağımsız meclis üyesi Erol Dolu yıkımların devlet dayanışması ile yapıldığını söyledi.

Ataşehir Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan Bağımsız Üye Erol Dolu, gücü yetmeyen Ataşehir Belediyesi’nin Emekevler yıkımını Devlet dayanışması ile yaptığını ifade edip; Adalet ve Kalkınma Partili üyelerin konuşmalarına anlam veremediğini belirtti.

Erol Dolu, daha önce mahkeme kararı ile durdurulan, ulusal basına “dava dayanışması” olarak çıktığını işaret eden Emekevler yıkımı ile ilgili, ihaleyi alan firmaya ve ortaklarına dikkat çekerek, Ataşehir belediyesinin gücü yetmediği için devlet dayanışması ile yıkımın gerçekleştirildiğini iddia etti.

Yıkıma Ataşehir Belediyesi’nin gücünün yetmediği vurgusunu yapan Erol Dolu; “Yandaş firmanın gücü yetti. Bu firmaların ortakları kimler? Ben bunları basından okluyorum. Bunlar doğru olmasa bu insanlar çıkar söylenenleri yalanlarlar.” diye konuştuktan sonra bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini belirterek; zabıta müdürlüğü ile ilgili kendisine gelen bilgiyi iletti.

Uzun zamandır gündeme getirdiğini ifade ettiği ve 2,5 senedir yapılması gereken parklarla ilgili; TOKİ’nin devretmediği gerekçe olarak gösterildiğini hatırlatan Dolu; “3 ay geçti yapılan 20 metre kaldırım.”diye konuştu.

Ataşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Erol Dolu, Yeniçamlıca plan çalışmaları ile ilgili de meclisin bilgilendirilmesi talebinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ