logo

Erzincan Dernekleri Şöleni Hazırlığı İçin Toplandı

Erzincan Dernekleri Şöleni Hazırlığı İçin Toplandı

anadolu_erzincan_der _toplanti_solenİstanbul’da her sene yapılan ve bu yılda Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Geleneksel 4. Erzincan Şöleni hazırlık toplantısı Ataşehir’de yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gürsel Sarımaden başkanlığındaki Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’nin öncülüğünde Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan Geleneksel İstanbul 4. Erzincan Şöleni hazırlığı Salon Trio’da Erzincan dernekleri başkan ve yöneticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan Geleneksel İstanbul 4. Erzincan Şöleni hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda çalışmalar ve hazırlıkların son durumu gözden geçirildi.

İstanbul 4’da Erzincan Şöleni’ni kendilerinin başlattığını söyleyen Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Sarımaden hazırlık toplantısı ve şölenle ilgili şu açıklamaları yaptı:

İstanbul’da iki önemli kurum Erzincan dernekleri ile alakalı ESİAD ve EKEV… Biz de Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) ve Erzincan İş Adamları Derneği (ESİAD)’nin arasına girdik üçüncü olarak. O kurumları büyüklerimiz saydık. Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’nin Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği şölenlerin sonuncusu olacak. Kısmet olursa bir sonraki dönem Erzincan Federasyonu kurulmuş olacak. Biz de bu çalışmaların öncülüğünü yapıyoruz. Yakında İstanbul Erzincanlılar Federasyonu’nu yürüteceğiz kurumsal çalışmalarımızı. Ataşehir Erzincanlılar Derneği olarak başlamıştık. Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği yaptık. Şimdi de İstanbul’daki bütün Erzincanlıları bir araya getirteceğimiz İstanbul Erzincanlılar Federasyonu’nu kuruyoruz. Büyüyoruz… İstanbul’daki bütün Erzincan il, ilçe ve köy derneklerinin başkanlarının katıldığı kahvaltılı toplantımızın amacı, 22 Şubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenleyeceğimiz Erzincanlılar gecesinin hazırlıkların gözden geçirmek. Toplantıya Erzincan’ın 9 ilçesinin İstanbul’daki derneklerinin tamamı ile Tuzla ve Genç Erzincanlılar Derneği, Erzincan kültür ve festival derneklerinin başkan ve yöneticileri de katıldı.

10 – 12 sanatçının katıldığı gecede Erzincanlılarla Bostancı Gösteri Merkezi’nde buluşacağız. Erzincanlı iş adamları, Erzincanlı siyasiler, Erzincanlı bürokratlar bir arada olacağız. Bize destek veren kurum ve kuruluşları orada açıklayacağız.

Erzincanlıları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Şölen hazırlığımızda herkesin payı olsun diye bu toplantıyı yapıyoruz. Erzincan için de, Erzincan Spor için de koşturacağız… Doğmuşuz, büyümüşüz; anamızın, atamız geldiği yer Erzincan… Erzincan’da kötü insan yoktur. Erzincanlılar “Can”dır. Şölen hazırlığı ile ilgili bu toplantıları bir süredir yapıyoruz. 22 Şubat’ta herkesi bekliyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ