logo

Eskişehir Satılık Daire Fiyatları ve İlanları!

Eskişehir Satılık Daire Fiyatları ve İlanları!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 yılı verilerine göre 871 bin 187 nüfus yoğunluğuna sahi Eskişehir’in 15 ilçesinde toplu konut projeleriyle ilgi odağı oluyor.

Eskişehir emlak piyasası hakkında merak edilenler…

Eskişehir, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 yılı verilerine göre 871 bin 187 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Eskişehir’in; Odunpazarı, Tepebaşı, Sivrihisar, Çifteler, Seyitgazi, Alpu, Mihallıççık, Mahmudiye, Beylikova, İnönü, Günyüzü, Sarıcakaya, Mihalgazi ve Han olmak üzere toplam 15 ilçesi bulunmaktadır. İç Anadolu bölgesinde yer alan şehir, toplu konut projeleriyle de gayrimenkul yatırımcılar tarafından ilgi odağı olmayı başarıyor. Son dönemlerde konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle yatırımcıların da gözdesi olmayı başaran Eskişehir’de her geçen gün proje çalışmalarında artış olduğu görülmektedir. Peki, gayrimenkul yatırımcıların yakından takip ettiği Eskişehir’de, son bir ayda satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Eskişehir satılık ev fiyatları ne kadar? Eskişehir’in en kalabalık ilçesinde satılık daireler ne kadar? Konut yatırım geri dönüş süresi kaç yıl? İşte Eskişehir emlak piyasasına dair merak edilenler…

Eskişehir’de konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl!

Ülkemizde işlenebilir lületaşı çıkarılan tek yer Eskişehir’dir. Öğrenci şehri olarak anılan bu il, gerek ulaşım gerekse turizm alanında geliştirilen projeleriyle yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Mayıs ayı verilerine göre, Eskişehir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.09 artış gösterdi. Eskişehir şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 872 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Eskişehir satılık daire fiyatları ne kadar?

2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Eskişehir şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatının 187 bin 185 TL olduğu görülmektedir. Eskişehir’de 100 metrekarelik bir dairenin minimum fiyatı 140 bin 381 TL iken, bu fiyatların maksimum 233 bin 969 TL’ye çıktığı görülmektedir.

Eskişehir’in konut metrekare fiyatı en uygun ilçesi: Tepebaşı

Ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan Anadolu üniversitesi Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yer almaktadır. 359 bin 303 nüfus yoğunluğuna sahip olan Tepebaşı, Türkiye’nin ilk fabrikalarından biri olan Eskişehir Şeker Fabrikası’nı da bünyesinde barındırıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Mayıs ayı verilerine göre, Tepebaşı satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.55 azalış gösterdi. Tepebaşı ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 788 TL olurken, geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanmaktadır.
Bu bilgilere göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Tepebaşı ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatının 178 bin 758 TL olduğu bilinmektedir. Eskişehir satılık daire seçenekleri arasında konut metrekare fiyatı en uygun dairelere ev sahipliği yapan ilçede, 100 metrekare satılık dairenin minimum fiyatının 134 bin 69 TL olduğu bilinmektedir. Bu fiyat maksimum 223 bin 448 TL olarak hesaplanmaktadır.

Eskişehir’in en kalabalık ilçesinde satılık daireler ne kadar?

Odunpazarı, 404 bin 267 nüfus yoğunluğuna sahip olması yönüyle Eskişehir’in en kalabalık ilçesidir. Şehir merkezinde bulunan Odunpazarı’nda satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.65 artış gösterdi. Odunpazarı ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 945 TL olurken, geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bu bilgilere göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Odunpazarı ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 194 bin 514 TL olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki 100 metrekare satılık daire fiyatları 145 bin 886 TL oluyorken, maksimum fiyatların da 243 bin 143 TL olduğu bilinmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ