logo

ESTON ÇAMLIEVLER 75’TE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

ESTON ÇAMLIEVLER 75’TE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

Eston Çamlıevler 75’inci Parsel Yöneticiliği ile Genel İş Sendikası arasında yürütülen ve  çalışanları kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılarak imzalar atıldı.

RecepKenan/itvhaber.com

Eston Çamlıevler 75’inci Parsel Yöneticiliği ile Disk’e bağlı Genel İş Sendikası arasında yürütülen Eston çalışanlarını kapsayan 9. Dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Eston Çamlıevler 75’inci Parsel Yöneticiliği ile Disk’e bağlı Genel İş Sendikası arasında varılan anlaşma sonrası bir araya gelen taraflar sözleşmeyi törenle imzaladı.

EMEĞİMİZ YERLE BİR OLMUŞ DURUMDA

Karanlık bir süreçten geçildiğinin altını çizerek açılış konuşmasına başlayan Genel İş Sendikası Konut İşçileri Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin, emeğin yok sayıldığının, emekçinin işverenle görüşemediğinin altını çizerek; “Emeğimiz yerle bir olmuş durumda. Hakkımız hukukumuz ayaklar altında. Öyle bir süreç yaşıyoruz ki işçi işveren artık yan yana gelemiyoruz. Bu dalga herkesi ezip geçmektedir. Her türlü baskıya rağmen Türkiye’nin en ücra köşesine ulaşabilen tek sendikayız” şeklinde konuştu.

FONLARLA EKONOMİNİN YÜKÜ EMEKÇİLERİN SIRTINA VURULUYOR

Ülkenin genel durumu ve emeğin bugünkü yeri üzerine değerlendirme yaparak konuşmasına başlayan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Çalışkan, “Politik hatalar sonucunda geldiğimiz noktada dövizdeki artışlarla ekonominin olduğu noktayı daha iyi görüyoruz” ifadesi ile ekonominin geldiği durumun da altını çizerek; “ Emek en yüce değerdir. Koskoca devasa binaları diken emekçilerdir. O bir değerdir. Bir bebeğe süt getiren emekçi kardeşimizin de emeği aynı değerdir. Ülke ekonomisi belli… Emeğimizden, alın terimizden çalarak kendi yaptıkları yanlışları ve ekonomiyi çökerttikleri gün gibi ortada. Yarattıkları fonlarla ekonominin yükünü emekçilerin sırtına vurmaya çalışıyorlar” dedi.

EMEKÇİLER ÜRETİYORSAK SÖZÜ OLACAK; “KARANLIĞA HAYIR, AYDINLIĞA EVET”

“Önce kendimizi sorgulayacağız” diyerek özeleştiri yapılmasının gereğine işaret eden Genel Başkan Ramazan Çalışkan, sendikal mücadelenin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu vurgulayarak; “Demokrasinin yerle bir edildiği bir ortamda çocuklarımızın geleceğinden endişe duyacak bir süreç yaşıyoruz. Hiçbir şey iyi gitmiyor. Ama umutsuz olmamalıyız.  7 Haziran bir milattır. Bunu unutmamak lazım… 7 Haziran’da tek başına iktidarı kaybeden AKP zihniyeti, o telaş ile ülkeyi kan gölüne çevirdi. Artık ülkede geçmek istemediğimiz noktalar var. Bu ülke bunu hak etmiyor. Ölüm var belirsizlik var. Karanlık var umutsuzluk var. Biz emekçiler üretiyorsak bizimde sözümüz olacak. Güçlü bir demokrasi mücadelesine ihtiyaç var. Emeğin birlikte mücadelesine ihtiyaç var. Karanlığa hayır, aydınlığa evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.

“TOPLU SÖZLEŞMENİN İMZALANMASI İÇİN BURADAYIZ”

“Toplu sözleşmenin imzalanması için buradayız” diyen Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Çalışkan konuşmasında, Bu birlikteliğe katkı sunan herkese teşekkür eder, toplu sözleşmenin taraflara hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kaydetti.

İŞÇİNİN VE İŞVERENİN HAKLARINI SAVUNUYORU

3.toplu sözleşme döneminde olduğunun vurgulayan Eston Çamlıevler Site Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Dayan, sendikal hakların teslimi, sendikanın tasfiyesi aşamasında göreve geldiğini ve dönemlerinde sendikalı çalışma ortamının daha da güçlenmesi için mücadele ettiklerini kaydederek; “Genel-İş Sendikasıyla bununla birlikte 3 Toplu İş Sözleşmesine katılmış oluyorum. Tabi bu kolay olmuyor. Sendika işçilerin haklarını, bizde Sitenin haklarını savunuyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken işçilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması içinde içimizdeki bir ses de onu verin diyor. Ama bu ekonomik kriz de her istediklerini vermek zor. Çünkü kriz hepimizi etkilemiş durumda. Tüm bu olumsuzluklara rağmen işçilerimizin yaşamlarını rahat sürdürebilmeleri için her şeyi yapıyoruz. Biz hem işçinin hem de işverenin haklarını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE KAVGA EDİYORUZ

Sendikasızlaştırılmak için gördüğü baskılara değinen, işçilere ihanet edemeyeceğini söylediğini kaydeden Site Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Dayan, ASİDAD Başkanı da olan Sevgi Uluğ ve Yasemin Erensal’la birlikte site yönetimini yürütmeye çalıştıklarını ifade ederek; Sendikanın burada kökleşmesi için, işçilerin işten keyfi atılmaması için bugüne kadar mücadele verdik. Toplu sözleşme görüşmelerinde kavga ediyoruz ama gönlümüz onlardan yanadır. Onlarında işçiden yana olması bizi mutlu ediyor. Bu toplu sözleşmede de elimizden gelenin en iyisini vermeye çalıştık.  Bu uzlaşmada işçi ve işverenin ortak görüşü olarak toplu sözleşmeye noktayı koyduk” diyerek; “Her iki tarafa hayırlı ve uğurlu olsun” dileğinde bulundu.

İŞÇİ HAKLARINI SAVUNDUKLARINA ŞAHİT OLDUM

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye vekaleten toplusözleşme imza törenine katılan Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ataşehir Belediyesi’nde yürütülen toplusözleşme görüşmelerine katıldığının altını çizdiği konuşmasında; “Genel-İş sendikası Belediyemizde de örgütlü. Bu yılki toplu iş sözleşmelerine bende katıldım. Disk yöneticilerinin işçi haklarını nasıl canla başla savunduklarına şahit oldum, kendilerini kutluyorum” dedi.

İŞÇİLERİMİZİ KUTLUYORUM, DOĞRU SENDİKA SEÇMİŞLER

Uygulanan ekonomik politikalar sonucunda belediyelerin çoğunun ciddi borçlar içerisinde, hatta maaşları ödeyemez sıkıntısı içinde çalıştıklarını vurgulayan Sadık Kayhan, sendikalı oldukları için site işçilerini kutladığı konuşmasını, “işçilerimizi kutluyorum… Çünkü doğru bir sendika seçmişler. Toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek şunları kaydetti;
“Sendikasızlaştırma adına bu ülke üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. Her sendika işçi hakkını savunmuyor. Bazı sendikalar aldıkları emirler doğrultusunda hareket ediyorlar. Artık bu ülkede sivil toplum örgütlerinin de sesi çıkmıyor. Çünkü farklı sesler çıkaranların akıbetlerinin ne olduğunu görüyoruz. Yaşam biçimimizi, ekonomik durumumuzu, çocuklarımızın geleceğini korumak adına her alanda demokrasi mücadelesini, insan hakları mücadelesini veren sivil toplum örgütlerinde mutlaka örgütlenmek gerekiyor.  Her alanda ayrıştırmalar, ötekileştirmeler ve aşağılamalar var.  Bunun içinde işvereninden işçisine herkesin insanlık adına, çağdaşlık adına örgütlenmesi gerekiyor.”

İşveren adına Kazım Dayan, İşçiler adına Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Çalışkan toplu sözleşmeyi imzaladığı toplu sözleşme töreni sonrasında Site Yönetim Kurulu adına Sevgi Uluğ tarafından Ramazan Çalışkan’a çiçek takdim edildi.

Disk’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Çalışkan ile Eston Çamlıvler Site Yöneticisi Kazım Dayan’ın tarafları temsilen imza attığı Eston Çamlıvler’de düzenlenen toplu sözleşme imza törenine; Sendika Eğitim Daire başkanı Mahmut Şengül, Disk Merkez temsilcisi ve Genel İş Sendikası Avrupa Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi ve Şube Sekreteri Şenol Dursun, Konut İşçileri Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin, 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ve Şube Sekreteri Taner yayla, 3 Nolu Şube Başkanı Şenol Erdem ve Şube Sekreteri Cem Bahadır Diktaş, Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri, CHP İl Başkan Yardımcısı İsmail Polat, CHP İl Sekreteri Hakkı Sağlam, İstanbul 1.Bölge 25-26’ıncı dönem CHP İstanbul Milletvekili adayı Erkan Başboğa, CHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı Yusuf Demir, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Site yönetimi, site sakinleri ve çalışanlar katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ