logo

EYLÜL’DE KADIN CİNAYETİLERİ; ERKEKLER 29 KADIN ÖLDÜRDÜ

EYLÜL’DE KADIN CİNAYETİLERİ; ERKEKLER 29 KADIN ÖLDÜRDÜ

KADIN CİNAYETLERİKadın cinayeti haberlerinde yapılan araştırmaya göre, erkeler Eylül’de 29 kadın öldürdü. 4 kadın intihar etti, %14,5’i boşanmak yada ayrılmak istediği, barışmadığı için öldürüldü.

Recep Kenan/itvhaber.com

bianet’te yer alan yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen Çiçek Tahaoğlu haberlere göre; Eylül ayında erkekler 29 kadını öldürdü; yedi kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti, 10 kadına zorla fuhuş yaptırdı; 24 kadına şiddet uyguladı; 12 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu.

Kadın cinayetlerinin önemli artış gösterdiği ülkemizde Erkekler Eylül ayında 29 kadın öldürdü. Dört kadının ise intihar ettiği iddia edildi. Kadınların yüzde 14,5’i boşanmak / ayrılmak istediği ya da partnerinin barışma teklifini kabul etmediği için öldürüldü.

Eylül’de yaşanan cinayetlerdeki; kadın katillerinin yaşları 20 ila 62, öldürülen kadın ve kız çocuklarının yaşları 14 ila 52 arasında.

2015’İN DOKUZ AYINDA 211 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Araştırmada 2015’in ilk dokuz ayında; erkeklerin 211 kadın öldürüldüğü, 97 kadına tecavüz ettiği, 152 kadını fuhşa zorladığı, 290 kadını yaraladığı, 173 kadını taciz ettiği de belirtiliyor.

YÜZDE 14,5’İ BOŞANMAK, AYRILMAK İSTEDİĞİ, BARIŞMADIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların yüzde 14,5’i boşanmak veya ayrılmak istediği ya da partnerinin barışma teklifini kabul etmediği için öldürüldüğü, bir kadını ise kızının boşanmak istediği kocası öldürdüğü haberlerden derlenen bilgiler arasında.

SURİYELİ KADIN DA ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın katillerinden ikisi polis memuru olduğunun anlaşıldığı, öldürülen kadınlardan ikisinin Suriyeli mülteciler olduğu, bir Suriyeli kadının ise intihar ettiği öne sürülüyor.

KADINLARI ÖLDÜRENLERİN YÜZDE 59 ESKİ VE MEVCUT PARTNERLERİ

Araştırmada, kadınların yüzde 59’unu eski ve mevcut partnerleri olan; koca, eski koca, sevgili, eski sevgili, nişanlı, eski nişanlı öldürdü ifade ediliyor.

Cinayetlere kurban gidenlerden yedi kadını kocaları, ikisini dini nikahlı kocaları, beşini eski kocaları, ikisini sevgilileri, birini eski sevgilisi,  ikisini ağabeyleri, üçünü diğer erkek akrabaları, birini arkadaşının eski kocası, birini babası, birini damadı, birini kocasının oğlu, birini komşusu, birini müşterisi öldürdüğü tespiti yapılırken, bir kadının katilinin kim olduğu ise haberlerde belirtilmediği kaydedildi.

CİNAYETLERİNİN YÜZDE 69’U ATEŞLİ SİLAHLARLA İŞLENDİ

Kadın cinayetlerinin yüzde 69’u ateşli silahlarla işlendi.  11 kadın tabancayla, yedisi av tüfeğiyle, ikisi pompalı tüfekle, sekizi bıçakla, biri ispirtoyla yakılarak öldürüldü.

KATİLLER; 20 İLA 62, KURBANLAR; 14 İLA 52 YAŞLARINDA

Eylül’de işlenen cinayetlerdeki kadın katillerinin yaşları 20 ila 62, öldürülen kadın ve kız çocuklarının yaşları 14 ila 52 arasında değişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ