logo

Ezginin Günlüğü omurilik felçlileri için sahnede

Ezginin Günlüğü omurilik felçlileri için sahnede

ezgi-1Efsane grup Ezginin Günlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü’nün 15. yılı kutlamaları kapsamında omurilik felçlileri için bir konser verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü kuruluşunun 15. yıldönümünü, YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen yardım gecesi ile kutlandı.

Yardım gecesi Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin tanıtımı ile başladı. Derneğe ait video gösterileri sonrası YTÜ İşletme Kulübü adına YTÜ Basın Yayın Departmanı Koordinatörü Yasemin Öz, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Yönetim Kurulu Başkanı Fevziye Altıparmak’a teşekkür plaketi takdim etti. Takdim töreninde konuşan Altıparmak, “Burada olmaktan onur duyuyorum. Bu anlamlı organizasyon için YTÜ İşletme Kulübü ailesine ve siz değerli katılımcılara, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına teşekkür ederim.” dedi.

Eskimeyen şarkı; ‘Sigaramın Dumanına Sarsam’

Yoğun ilgi gösterilen gecede, Ezginin Günlüğü gençler tarafından büyük beğeni kazanan parçalarını seslendirdi. Konsere,1980’lerin en beğenilen şarkısı olan ‘Sigaramın Dumanına Sarsam’ ile başlayan grup, müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Murat Kurt seyircilerin fotoğrafını çekti

Konser sırasında vokal Murat Kurt’un fotoğraf makinesini çıkarıp izleyenlerin panoramik fotoğrafını çekmesi ise gecenin eğlenceli anlarından biri oldu.

İstanbul Ajansı’na özel açıklamalar

Konser sonrası İstanbul Ajansı’na açıklamalarda bulunan Ezginin Günlüğü piyanisti Nadir Göktürk, geceyle ilgili duygularını dile getirdi. Sanatçı, zor durumda olan insanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek;”Biz insanlar yararına yapılan her şeyi seviyor ve destekliyoruz. Yıllar önce yine bir organizasyonda eğitime destek veren bir dernekle buluşmuştuk.

“O konser çocuklar için ışık oldu”

Üzerinden epey vakit geçtikten sonra yolumuz yine oraya düştü. Konuk olduğumuz köy okulunda öğretmenler bize teşekkürlerini dile getirip kütüphanelerini gezdirdiler. Meğer yıllar önce gittiğimiz o konser, köydeki çocuklar için bir ışık olmuş. Okullarına güzel bir kütüphane yaptırmışlar. Çok duygulanmıştık.” diye konuştu.

“Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

Yardım konusunun istismara açık olan bir konu olduğu için zaman zaman tedirginlik yaşandığını belirten piyanist Nadir Göktürk,her şeye rağmen bunun gibi güzel gecelerde ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

YTÜ ile TOFD işbirliği sürecek

Organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız YTÜ Basın Yayın Departmanı Koordinatörü Yasemin Öz, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 15. yılı kuruluş yılına özel olarak düzenlediklerini bu konserin gelirini, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlayacaklarını söyledi. TOFD ile daha önce de mavi kapak kampanyasında çalıştıklarını kaydeden Öz, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceklerini belirtti.

Haber: Görkem Çelik

Fotoğraf: Sümeyye Sezer

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ