logo

Farkındalık Semineri: ‘Meme Kanserine Teslim Olmayın’

Farkındalık Semineri: ‘Meme Kanserine Teslim Olmayın’

Ataşehir Belediyesi 18Y-Anadolu Yakası Lions iş birliğiyle “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında, kadınlara yönelik bir seminer düzenlendi.

Ataşehir BelediyesiMeme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında, kadınlara yönelik bir seminer düzenlendi.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü ile 18Y-Anadolu Yakası Lions Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşen seminere Kadın Aile Müdürü Şehnaz Yabar, Lions Federasyonu Yetkileri ve Ataşehirli kadınlar katıldı.

Şehnaz Yabar, seminerde yaptığı konuşmada, “Meme kanseri, dünyada ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen ve en çok ölüme neden olan kanserler arasında ilk sırada yer alıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkemizde yılda yaklaşık 19 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor. Sinsi ilerleyen bir hastalık olduğundan erken evrede tespit edilirse ölüm riskinde azalmaların olduğu belirtiliyor. Bizler de Ataşehir Belediyesi olarak kadınlarımızı önemsiyoruz ve bu konuya dikkat çekmek için her yıl olduğu gibi bu yılda 200 kadınımızın 2015 yılından beri hizmet veren Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezimize götürerek gerekli kontrolleri yaptırdık. Düzenlediğimiz bu seminer ile erken tanının önemini bir kez daha vurgulamak istedik. Kendinizi sevin, sizi sevenleri ve sevdiklerinizi düşünüp kontrollerinizi ihmal etmeyin. Unutmayın erken tanı hayat kurtarır” dedi.

MEME KANSERİNDE ERKEN TANI

Seminerde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aylin Acar ile Girişimci Tansel Baybara konuşmacı olarak yer aldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aylin Acar’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, meme kanserinde erken tanı ve doğru tedavinin önemi, kanserden korunmanın yolları, tarama yöntemleri ile kendi kendine meme muayenesi yöntemleri anlatıldı.

“Erken tanının hayat kurtardığını” vurgulayan Op. Dr Aylin Acar, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Yapılan çalışmada yaklaşık her 10 kadından birinde yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riski olduğu saptanmıştır. Tüm kanserlerde olduğu gibi meme kanserinde de erken evrede tanı konulması, yaşam süresini uzatmaktadır. Erken tanı kadınların meme kanserinin farkında olması, kendi kendine meme muayenesi, hekim muayenesi ve tarama mamografisi birlikte olduğunda başarılabilir” dedi.

Erken teşhis için 3 kuralı hatırlatan Op. Dr. Aylin Acar, “Her ay en az bir kez meme muayenesi, 2 yılda bir doktor kontrolü ve 3 yılda bir ise mamografi çekimi yapılmalıdır. Meme kanserinde cerrahi, ışın ve ilaç tedavisi gibi seçenekler uygulanıyor. Sağlıklı beslenme, sigara ve alkol kullanımından uzak bir yaşam kanser riskini azaltabilir” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ