Uyumlu Yatay Film Şeridi Banner 985x100

logo

Fatih’te Doğal Gaz Patlaması: 2 Bina Çöktü, Yaralılar Var

Fatih’te Doğal Gaz Patlaması: 2 Bina Çöktü, Yaralılar Var

İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Ayvansaray Mahallesi Ebe Sokak’ta meydana gelen doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama, büyük bir faciaya yol açtı. Patlamanın ardından bitişik nizamda bulunan iki bina çöktü.

Enkaz Altında Kalanlar Var

Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre göçük altında 9 kişi kaldı.

Ekiplerin yoğun çalışması sonucu:

  • 7 kişi enkazdan çıkarılarak hastanelere kaldırıldı
  • 1 kişiye ulaşıldı ve çıkarılması için çalışmalar sürdü
  • 1 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Vali Gül’den Açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada, çöken yapıların biri tek katlı, diğeri ise iki katlı olduğunu belirtti. Kurtarma çalışmalarının AFAD koordinasyonunda sürdüğünü ifade eden Gül, yaralıların ilk belirlemelere göre hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Üst Düzey Yetkililer Süreci Takip Ediyor

  • İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi gelişmeleri yakından takip ediyor
  • Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 8 yaralının hastanelerde tedavi altında olduğunu açıkladı

Sağlık Ekipleri Seferber Oldu

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner’in açıklamasına göre:

  • 19 ambulans
  • 2 UMKE timi
  • 52 sağlık personeli

bölgeye sevk edilerek yaralılara hızlı müdahale sağlandı.

Çevrede Hasar Oluştu

Patlamanın etkisiyle çevredeki binalarda da hasar meydana gelirken, ekiplerin enkaz altındaki son kişiye ulaşmak için çalışmaları aralıksız sürüyor.

#

SENDE YORUM YAZ