logo

Fatma Köse, ‘Karar Mekanizmalarında Yüzde 50 Kadın Olsun’

Fatma Köse, ‘Karar Mekanizmalarında Yüzde 50 Kadın Olsun’

Ataşehir’de kadın muhtar sayısının 5’e çıkmasının sevindirici olduğunu söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, karar mekanizmalarında yüzde 50 kadın olmasını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin mazbata törenine katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğünde kadın kotası ile birlikte gençler ve dezavantajlı gurupların yüzde 33 kotası olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının Ataşehir’de önceki dönem 2 olan kadın muhtar sayısının 5’e çıkması ile ilgili düşüncelerini açıklayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadınların siyasete katılımı ile ilgili; “Partimizdeki bu yüzde 33 kotadan kadınlar, gençler ve engelliler faydalanıyor. Gönül isterdi ki bu oran daha çok oldun. Ataşehir’de kadın muhtar sayısının 5’e çıkması bizim için sevindirici. Biz açıklamalarımızda dedik ki; bu ülkenin yarsısı kadınsa, yüzde 50 oranında kadının da karar mekanizmalarında kadın olsun dedik. Mücadelemiz devam edecek. Bundan sonraki süreçte izleyin bizi. Yüzde 50 kadınlar yönetecek bu ülkeyi.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ