logo

Federasyona Para Kazandırmak İçin Bale’yi Spor Yaptılar!

Federasyona Para Kazandırmak İçin Bale’yi Spor Yaptılar!

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun “bale antrenörlüğü” programı açmasına sert tepki gösteren Gamze Akkuş İlgezdi, “Bale bir sanat dalıdır.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bale için, Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun 56 saatlik “bale antrenörlüğü” programı açmasına sert tepki göstererek, “Bale bir sanat dalıdır. Sırf bir federasyona para kazandırmak için baleyi spor dalı saymak, baleyi tüm köklerinden koparıp yok etmek anlamına gelir. Devlet verdiği bu onayı derhal iptal etmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun talebi ile baleyi sportif faaliyet olarak kabul ettiğini belirterek, “Bale temelleri Rönesans’a dayanan 15-16. yüzyılda ortaya çıkan tüm dünyada kabul edilen bir sanat dalıdır. Böyle bir geçmişi olan, 1970 yılında 1309 sayılı kanun ile sanat dalı olduğu da ortaya konmuş olan Bale, 56 saat eğitimle antrenörü yetiştirilebilecek bir spor dalına döndürülmeye çalışılıyor. Sanata düşman iktidarın, sanat dallarını sırf bu programa kursiyer kaydederek federasyona para kazandırmak için spor dalına çevirmesinin hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz” diye konuştu.

14 YIL MI? 56 SAAT Mİ?

Yaptığı yazılı açıklama ile Federasyonun “bale antrenörü” ilanının ülkemizdeki sanat camiasının ve duyarlı kişilerin yoğun tepkisine neden olduğunu ifade eden CHP’li Akkuş İlgezdi, “Sanatçılar ve akademisyenler bale eğitimi verebilecek bir yeterlilik için en az 14 yıl eğitimin gerektiğinin altını çiziyorlar. 56 saatlik antrenör eğitimi ile ne olabilir?” açıklamasında bulundu.

AMAÇ PARA

Bu eğitimin sadece federasyona para kazandırma amacı olduğunu ortaya koyan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Bale eğitimin hiçbir noktasında ‘bale antrenörü’ diye bir kavram bulunmamaktadır. Federasyon bu kursu açarak para kazanma derdine sanatı alet etmektedir. Bu kabul edilemez, tüm sanatçıların ifade ettiğini tekrar söylemek istiyorum: Bale spor değildir sanattır” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ