logo

Feshane “Proje İstanbul Fuarı” yapıldı.

Feshane “Proje İstanbul Fuarı” yapıldı.

İstanbu’daki Kaymakamlıkların ürettiği sosyal projelerin tanıtıldığı Proje İstanbul Fuarı Feshane’de gerçekleşti. 

Feshane “Proje İstanbul Fuarı” yapıldı.

Recep Kenan/Ataşehir

İstanbul’un 39 ilçesinin katıldığı ve kendi projelerinin tanıtıldığı fuar, 17 – 19 Ekim arası Feshane’de açılan stantlarda sergilendi.

Proje Fuarı’nın açılışını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “1 milyon 500 binden fazla insanımızın yararlandığı bu projeleri artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaratılan 70 milyon kaynakla yeni projeler üretmeye de devam edeceğiz” dedi.

RESİM GALERİSİ

İstanbul’un 39 ilçe kaymakamlığının ürettiği sosyal projelerin tanıtıldığı “Proje İstanbul Fuarı” tamamlandı. Feshane Haliç Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul İl Özel İdaere Genel Sekreteri Sabri Kaya, İstanbul’daki 39 ilçe kaymakamı, proje sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada, bu tarihi mekanda bir ilke şahitlik ettiklerini belirterek, “Feshane İstanbul’un ruhunu yansıtıyor. Mülki idarelerimizin projelerinin burada sergilenmesini çok arzu ettik” dedi.

Eğitim, sağlık, spor ve kültür gibi önemli sosyal projeleri İstanbul halkıyla paylaştıklarını belirten Vali Mutlu, “AB fonları ve İl Özel İdaremizin kaynakları ile önemli projelere imza atıyoruz. Bu işlerin mimarı olan kaymakamlıkları tebrik ediyorum. Bu güzel projelerden dolayı çok mutluyum. 394 proje 3 gün süreyle burada sergilenecek. 1 milyon 500 binden fazla insanımızın yararlandığı bu projeleri artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaratılan 70 milyon kaynakla yeni projeler üretmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
Başta kaymakamlıklar olmak üzere İstanbul Valiliği AB Koordinasyon Merkezi, İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün ürettiği projeleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen fuar, Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. Bu yönüyle özel bir amaca da hizmet eden Proje İstanbul Fuarı, İstanbul halkının eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk alanında geliştirilen farklı projeleri yakında görmesine de aracılık ediyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ