logo

‘Festival Gençler İçin Önemli Bir Şans’

‘Festival Gençler İçin Önemli Bir Şans’

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Klasik Müzik Festivali müziğin önemli isimlerini Ataşehir’de sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayan festivalde Baby Concerts, Gülsin Onay, Ekin Karadaş ve Nova Quartet konserleri gerçekleştirildi. Andante Klasik Müzik genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin konuşmacı olduğu “Klasik Müzik Dinleme Kültürüne Giriş” söyleşisine de müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ricar­do Moyano ile Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında gitara, gitar müziğine ilgi duyan amatörlere ve profesyonellere yönelik bir workshop yapıldı.
Workshop’a katılan genç gitaristler istedikleri eseri yorumladılar. Zaman zaman Ricardo Moyano da gitarıyla çalınan esere eşlik ederken, kendilerini geliştirmek için neler yapmaları gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
Ricardo Moyano workshop sonrası yaptığı değerlendirmede, “Bugün Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uluslararası klasik müzik festivalinde gençlerle buluştuğum için çok memnunum. Gençlerdeki potansiyel, istek çok iyiydi. Bu çalışmalar gençler için önemli bir şans…” ifadelerini kullandı.

Moyano ile kısa bir süre de olsa çalışma olanağı bulan lise öğrencisi Elif Karagöz de çok heyecanlıydı. Ataşehir’de yaşadığını ve 5 yıldır klasik gitar çaldığını belirten Karagöz, “Ataşehir Belediyesi’nin sanat eğitimlerine da katıldım. Gençlik Senfoni Orkestrası ile Vivaldi’nin Re Majör Gitar Konçertosunu çaldım. Ricardo Moyano dinlediğim, yorumunu beğendiğim bir isimdi. Böyle bir şans doğunca değerlendirmek istedim. Konservatuvar öğrencisi olmadığım için Pavel Steidl ve Ricardo Moyano gibi isimlerle çalışmak mümkün olmuyor. İki ustanın da hem workshop’larına katıldım hem de konserlerini izledim. Ataşehir Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsem azdır,” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Ricardo Moyano ile ud sanatçısı Enver Mete Aslan aynı akşam verdikleri konser ile de büyük beğeni topladılar.

Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu akşam Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde saat 20.00’deki Romanya’dan Violoncellisimo Topluluğu’nun konseriyle sona erecek.

 HABER-FOTO: KADİR İNCESU

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ