logo

FİKİRTEP’DE MAY PALMADORO VELVET PROJE SUNUMU YAPTI

FİKİRTEP’DE MAY PALMADORO VELVET PROJE SUNUMU YAPTI

Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (1)Ekşioğlu Grup bünyesinde May Palmadoro İnşaat’ın Arap ortağıyla birlikte Kadıköy Fikirtepe’de geliştireceklerini duyurduğu Velvet Projesi sunumu yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ekşioğlu Grup bünyesinde May Palmadoro İnşaat, Velvet Projesini gerçekleştirmek istediği Fikirtepe Eğitim Mahallesi’nde yer alan proje alanındaki arsa malikleri ile bir araya geldi.

Teknik ve görsel proje sunumunun Proje Mimarı Ali Yavuz Soylu tarafından yapıldı toplantıda imza çalışmaları yürütülen alandaki maliklere çalışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (3)

Fikirtepe Eğitim Mahallesi’nde yer alan proje alanındaki arsa malikleri ile toplantı düzenleyen May Palmadoro, mailklerden bir an önce kalan imzaları tamamlamalarını istedi.

Yetkililer, toplantıya katılan maliklere; imzaların tamamlanması ile birlikte, vakit kaybetmeksizin boşaltma ve yıkıma başlayacaklarını belirttiler.

Ekşioğlu Grup bünyesinde May Palmadoro İnşaat’ın Fikirtepe Eğitim Mahallesi’ndeki dönüşüm alanında geliştirmeyi planladığı Velvet Projesinin alan büyüklüğünün 31 dönüm, 7 dönüm yol terklerinden sonra kalan net alan büyüklüğünün ise 24 dönüm olduğu belirtiliyor.

Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (4)

PROJE İNŞAAT ALANI 96.840 M²Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (5)

May Palmadoro ortaklarından Orhan Ekşi, Sinan Ekşi ve Şenol Ekşi kardeşlerin yaptıkları özel açıklamada, ” Arsamız üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevzuatı gereği donatı alanı diye tabir ettiğimiz bir terk bölgesi oluşacaktır. Bu terk bölgesi Palmadoro Velvet Towers’ın ; okul,kreş, sağlık tesisi, park gibi kamusal bir yapı inşa edilmek suretiyle İBB’ye bırakmak zorunda olduğu alandır. Bu alan takribi 9.340 m² olacaktır. İBB’ye bırakılan bu donatı alanı sonrasında yapı inşaat arsa alanımız yaklaşık 17.210 m² olmaktadır. İBB’nin vermiş olduğu emsale tabi inşaat alanımız yaklaşık 24.210 m²‘dir. Arsamızın trafik adasına dönüşmesiyle 4’e çıkan emsalimizle birlikte inşaat emsal alanımız 96.840 m²’dir” dediler.

“AKILLI SİSTEM”, YÜKSEK GÜVENLİKLİ PROJE

İnşa edilecek konutların günün koşullarına uygun “Akıllı Sistem” teknolojiye sahip olacağının altının çizildiği açıklamada, “26’şar katlı 3 bloktan oluşacak olan Velvet Towers’ta May Palmadoro inşa edeceği konutları günün teknolojilerine sahip akıllı sistemlerle donatılacak olup, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek birincil amacımızdır. Bu standartlar çerçevesinde siz tatilinize giderken gözünüz arkada kalmayacak, sistemler gerekli müdahaleleri otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Araçlarınızı yangın güvenlikleri alınmış kapalı otoparklara bırakıp rahatça uykuya dalabileceksiniz” ifadeleriyle ileri teknolojinin yanı sıra yüksek güvenlikli proje geliştireceklerini kaydettiler.

Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (6)

Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (7)MAY PALMADORO’DAN MALİKLERE SİT ALANI MÜJDESİ

Toplantıda, Fikirtepe Eğitim Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje alanında yer alan ve sit alanı ilan edilen höyük sınırlarında kalan maliklere ait arsaların emsallerinin İBB ‘nin onayıyla imar transfer hakkı uygulaması ile projede kullanılabileceği müjdelendi.

Sit alanı olarak ilan edilen tarihi Höyük alanının Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun denetiminde kalmak üzere yeşil alan olarak hazine ye terk edilecek.

BÖLGE OLMADAN 4 EMSALİ HAKKIMIZ VAR

Projelerine bu bölgeyi katarak yoğun imza yükü riski altına girdiklerini ifade eden May Palmadoro ortaklarından Orhan Ekşi, bölge halkı ve daha güzel proje için zorluklara katlandıklarının altını çizerek; ”Biz bu şekilde proje çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz ancak vatandaşların bu konuda gönüllü olmaları gerekmektedir. Vatandaşlar istemezse biz bu bölge olmadan da zaten 4 emsali kullanabiliyoruz” dedi.

FİKİRTEPE’DE EN YÜKSEK KİRA TEKLİFİ BİZDEN ” AYLIK 1400 TL ”

Fikirtepe’de kimsenin vermediği kira oranını teklif ettiklerini iddia eden Ekşi, yaptığı açıklamalara ek olarak; Aylık 1400 TL olmak üzere kirayı; imza aşamasında bir yıllık peşin, kalanı da yıllık olarak ödemeyi, taşınma bedeli olarak da bir kereye mahsus olmak üzere 2500 TL ödeyeceklerini söyledi.

Fikirtepe_May Palmadoro_sunum (2)

Kaynak: FİKİRTEPEHABER

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ