logo

FİKİRTEPE’DE DÖNÜŞÜM 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

FİKİRTEPE’DE DÖNÜŞÜM 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

csb_mehmet_ozhasekiÇevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, hızlandırılması talimatını verdiği İstanbul Kadıköy Fikirtepe’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının iki yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, Fikirtepe’de 4 yıldan fazladır süren kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması talimatını verdiğini belirterek, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İstanbul’da, Fikirtepe Platformu yetkilileri ile bir araya geldiğini ifade etti.

Bakanlık olarak sorunların çözümü amacıyla bakanlıkta bir gurup oluşturduklarını kaydeden Bakan Özhaseki, müteahhitler isterlerse, haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacaklarını kaydetti.

FİKİRTEPE’DEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİK

Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm sürecine yönelik incelemelerde de bulunduğunu kaydeden Özhaseki, Fikirtepe’deki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini bildirdi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Bölgedeki sorunların en süratli biçimde çözülmesi amacıyla çalışma başlattıklarını ve bunun için bakanlıkta bir grup kurduklarını aktaran Özhaseki, bakanlık olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını ama bu süreçte müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin de iyi niyetli davranması gerektiğini vurguladı.

SIKINTIDAKİ MÜTEAHHİT İSTERSE HAKLARINI ÇŞB’NA DEVREDECEK

Projenin iki yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesi veren Özhaseki, “Fikirtepe’yi ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Fikirtepe’yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada üçte iki çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. Üçte iki çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse, haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe’de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ