logo

Fikirtepe’de Haldız İnşaat’tan Kamulaştırma ve Yıkım

Fikirtepe’de Haldız İnşaat’tan Kamulaştırma ve Yıkım

haldiz_insaat_fikirtepeFikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde proje çalışması yapan Haldız İnşaat’ın sona kalan tek hissedarın kamulaştırması ile firma yıkım işlemlerini başlattı.

Recep Kenan/ithaber.com

Haldız inşaat Fikirtepe – Dumlupınar Mahallesi bölgesinde kalan ve Yumurtacı Abdi Bey Caddesi’ne cepheli anlaştığı adada yıkıma başladı.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepehaber.com da yer alan habere göre habere konu adada imza bitmiş ve her hangi bir sorun kalmadığı için firma yıkım işlemlerini başlatmış bulunmakta.

Fikirtepe’de daha öncesinden Vartaş adasında da acele kamulaştırma ilk taksiti yatırılmış olan bir parselde ki evin yıkımı için girişimde bulunulmuş ancak Kadıköy Belediyesi yıkımı parsel sahibinin itirazı ve açtığı davadan dolayı ertelemişti.

Vatandaşın müracaatı sonucu mahkeme, Vartaş adasındaki yıkımın yürütmesini geçici olarak durdurma kararı vermişti. Vartaş adasındaki bu parselle ilgili süreç ve yıkım belirsizliği devam ederken Haldız İnşaatın % 100 imza oranını yakalaması için kalan son metrajlar için bakanlığın kamulaştırma ilk taksitini yatırdığı belirtiliyor.

Hak sahibi vatandaşın her hangi bir itirazının olmadığı, kamulaştırılması yönünde de her hangi bir engelin bulunmadığı bilgisi alınıyor.

Haldız İnşaat süratle yıkımı gerçekleştirip belediyeye müracaatını yaptığı avan proje onayından sonra Fikirtepe’ye değer katacak projesini hayata geçirmenin hazırlığını sürdürüyor.

Kaynak: ajansFİKİRTEPE / Fikirtepehaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ