logo

FIRAT TANIŞ “GELİN TANIŞ OLALIM” DEDİ

FIRAT TANIŞ “GELİN TANIŞ OLALIM” DEDİ

firat_danis-0Fırat Tanış, Semih Çelenk’in yazıp yönettiği, 80 Dakikalık, tek perdelik; Fırat Tanış ile “Gelin Tanış Olalım” adlı oyununu Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Kasım ayı kültür etkinlikleri kapsamında Ataşehirlilerle buluşan Fırat Tanış, Semih Çelenk’in yazıp yönettiği, Nazım Çınar’ın müzik direktörülüğünü yaptığı 80 Dakikalık tek perdelik Fırat Tanış ile “Gelin Tanış Olalım” adlı oyununu Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Salonu’nda sahneledi.

firat_danis-7

“Tanışalım da işi kolay kılalım, sevelim sevilelim zira bu dünya kimseye kalmaz” anlayışıyla farklı kültür ve yörelere ait 11 türkünün de seslendirildiği bir yol hikayesi olan oyun Fırat Tanış ile “Gelin Tanış Olalım” adlı oyun Yunus’u rehber edindiğini söyleyen Prof. Dr. Semih Çelenk tarafından yazıldı.

????????????????????????????????????

Fırat Tanış 80 dakikalık sürede Yunus Emre’den Aşık Veysel’e, Pir Sultan’dan İbrahim Hakkı’ya, Somuncu Baba’dan Karacaoğlan’a yola çıkanların deyişlerinin yer aldığı 11 türkü söylerken, oyunculuğuyla sözü, şiiri, müziği yorumuyla Ataşehirlilerin beğenisini kazandı.

firat_danis-4

firat_danis-3

FOTO: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ