logo

Fransa’da Terör Saldırısında 12 Ölü 1 Terörist Teslim

Fransa’da Terör Saldırısında 12 Ölü 1 Terörist Teslim

paris-teror_12_oluFransa’nın başkenti Paris’te yayınlanan ve yaptığı Hz. Muhammed karikatürüyle büyük tepki çeken “Charlie Hebdo” dergisine saldırı düzenlendi.

Saldırıda 2 polis 10 Fransız gazeteci hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Ölenler arasında derginin genel yayın yönetmeniyle birlikte 4 ünlü karikatürist de var.

Fransız medyasında yer alan habere göre, saldırganları gören bir tanık, araçtan üç kişi indiğini, birinde roketatar olduğunu söyledi. Tanık “Bana medyaya söyle biz Yemen El Kaidesiyiz’ dediler” bilgisini verdi.

Bu tanıktan önce Fransız basını, dergi çalışanı bir karikatüristin ifadesini yayınlamıştı. Habere göre; “Coco” kısa ismini kullanan karikatürist Corinne Rey, kapıyı onlara kendisinin açtığını anlatmıştı.

Fransa’da yaşları 18, 32 ve 34 olan üç kişi Charlie Hebdo’nun dergisine yapılan terör saldırısının zanlıları olarak aranıyor.

Fransız Haber Ajansı AFP’nin haberine göre; 18 yaşındaki Hamyd Murad, Paris’in kuzeydoğusunda yer alan Charleville Mezieres’te polise giderek teslim oldu.

FP, şüphelinin yerel saatle 23.00 sıralarında polise teslim olduğunu aktardı. Mourad’ın iki saldırgana yardım etmekle suçlandığı iddia edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te yayınlanan ve Hz. Muhammed’in karikatürünü yaptıktan sonra büyük tepki çekmiş olan “Charlie Hebdo” dergisine saldırı düzenlendi. Paris’in 11. Bölgesinde bulunan derginin bulunduğu binaya saat 11.30 sıralarında giren kişiler otomatik silahlarla ile çalışanların üzerine ateş açtı ve saldırıda 12 kişi öldü, 4ü ağır 20 kişi yaralandı.

Saldırganların kimlikleri tespit edildi

Fransa polisi, çarşamba günü öğle saatlerinde Paris’te Charlie Hebdo isimli haftalık mizah dergisini basarak 12 kişiyi öldüren saldırganların kimliklerini tespit ettiklerini açıkladı. Fransız medyasına bilgi veren polis yetkilileri, üç saldırganın Fransız vatandaşı olduğunu söyledi ancak isimlerini açıklamadı.

Bu bilgilere göre 32 ve 34 yaşındaki iki saldırgan kardeş. Silah kullanmadığı açıklanan üçüncü saldırganın yaşının ise 18 olduğu bilgisi verildi. Polis, saldırganlardan birinin terör sabıkası olduğunu açıkladı.

Fransız polisi daha sonra yaptığı açıklamada; saldırıyı gerçekleştiren diğer iki isim olarak açıkladığı, Paris doğumlu Said Kouachi (35) ve Cherif Kouachi (33)’yi yakalamak için geniş çaplı operasyonlarına devam ediyor.

Reims kentinde, akşam saatlerinde özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonun yanı sıra Paris ve Strasbourg’da da polis bazı adreslere baskın düzenleyerek arama gerçekleştirdi. Fransız medyası aramalarda saldırganların yakınları olduğu belirtilen çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ