logo

FSM EA HASTANESİ’NDE DURUM DEĞİŞMEMİŞ DURUMDA

FSM EA HASTANESİ’NDE DURUM DEĞİŞMEMİŞ DURUMDA

FSM’de durum değişmemiş, hastalar diğer hastanelere sevk edilmeye devam edilmekte, kadın doğum ve çocuk klinikleri bugün için hala kapalı durumdadır.

Recep Kenan / itvhaber.com

07 Ağustos 2017 saat 18.00 da Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi E-5 üzerindeki ana giriş kapısı önünde FSM hastanesi İnisiyatifi adına Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu tarafından yapılan basın açıklamasında; FSM EAH’de durum değişmediği, hastalar diğer hastanelere sevk edilmeye devam edilmekte olduğunu, kadın doğum ve çocuk kliniklerinin bugün için hala kapalı durumda olduğunu kaydedildi.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim Ve Araştırma Hastanesi E-5 Üzerindeki Kapısı Önünde FSM Hastanesi İnisiyatifi Tarafından Yapılan Basın Açıklaması:

Basına ve Kamuoyuna

Bilindiği gibi bir süredir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi (eski PTT Hastanesi) konusunda bir dizi gelişme yaşanmaktadır. Hastanenin kadın doğum ve çocuk klinikleri kapatılarak hastalar başka hastanelere yönlendirilmiş, bu kliniklerde görev yapan doktor ve sağlık personeli ise Sancaktepe’de kurulan yeni hastaneye gönderilmiştir. Gelişen tepkiler üzerine bu klinikler açılmış gibi gösterilmeye çalışılmış, göstermelik çözümler üretilme yoluna gidilmiştir. Ancak pratikte durum değişmemiştir: Hastalar diğer hastanelere sevk edilmeye devam edilmekte, kadın doğum ve çocuk klinikleri bugün için hala kapalı durumdadır.

Kadın doğum ve çocuk klinikleri belirsizliğini devam ettirirken FSM EAH’ni bekleyen daha büyük tehlike ise “şehir hastanesi” politikası ile gündemdedir. Şehir içindeki kamu hastanelerini kapatmaya, işlevsizleştirmeye, ikincil hastane konumuna itmeye; bunun yerine şehir dışında büyük hastane kompleksleri inşa etmeye yönelik bu politika, kamu sağlık hizmetlerini erişilebilir olmaktan çıkarmakta, kamu sağlığı politikasını “kar”a endekslemektedir.

Diğer yandan hastanenin bugünkü fiziki altyapısı ve organizasyonu da yetersizdir. Hastane günlük ayakta 5000 hastaya hizmet verirken yatak kapasitesi ise 300 civarındadır. Dolayısıyla hastanenin fiziki altyapısının geliştirilmesi, yeni binaların eklenmesi gerekmektedir.

Bizler FSM Hastanesi İnisiyatifi olarak bir araya gelen çeşitli kitle örgütleri ve STK’lar olarak diyoruz ki; FSMEAH’nin kapatılması, işlevsizleştirilmesi ya da hizmetlerinin daraltılmasına yönelik hiçbir uygulama ve girişimi kabul etmeyeceğiz. Kadın doğum ve çocuk kliniklerinin acilen tam kapasite ile hizmet verir hale getirilmesini istiyoruz. Yerinde ve yeniden yapılanma süreci hayata geçirilerek FSMEAH tüm üniteleri ile nitelikli, çağımıza uygun sağlık kompleksi işlevi kazandırılmasını talep ediyoruz.

Bu doğrultuda bugünden itibaren bir imza kampanyası başlatıyoruz. Hastane önünde, meydanlarda, pazarlarda, parklarda, toplu ulaşım alanlarında imza masaları açacağız. Broşürler dağıtacağız. Tek tek ve toplu olarak sorunu halkımızla paylaşacağız. FSMEAH’ne sahip çıkacağız. Herkesin de sahip çıkmasını sağlayacağız.

FSM hastanesi İnisiyatifi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ