logo

FSM HASTANESİ’NDEKİ GELİŞME İÇİN TOPLANDILAR

FSM HASTANESİ’NDEKİ GELİŞME İÇİN TOPLANDILAR

FSM Hastanesi’nin bazı birimlerini kapatılarak hastaların Sancaktepe’ye yönlendirilmesi, Birleşik Metal İş Sendikası’nın Bostancı’daki merkezinde yapılan toplantıda değerlendirildi.

Ataşehir’de bulunan ve İstanbul’un Anadolu Yakasının önemli bir bölümünün sağlık hizmeti ihtiyacına cevap veren Ataşehir’in tek devlet hastanesi olan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kadın, Kadın Doğum ve Çocuk servislerinin kapatılarak hastaların Sancaktepe’ye yönlendirilmesi bölge halkı ve kamuoyunun tepkisini çekmişti.

TUKODER, Ataşehir Kent Konseyi, sendikalar, siyasi parti temsilcilerinin aralarında olduğu STK temsilcileri ve muhtarların arasında olduğu bir gurup konu ile çeşitli girişimlerde bulunmuş, FSM Hastanesi Başhekimi ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi (FSM)’nde yaşana gelişme ile ilgili çalışma ve mücadele yürüten bu gurup Birleşik Metal İş Sendikası’nın Bostancı’daki merkezinde düzenlenen forumda FSM’nin ilgili birimlerinin kapatılması ile bölgede yaşanan sağlık sorunları ve çözümü ile ilgili görüşler dile getirilerek, çözüm önerileri sunuldu.

FSM Hastanesi’nin tamamen kapatılmasına kadar varacağı ön görülen sağlık politikasının bölge halkı üzerindeki etkisine dikkat çekilen toplantıda, “Yerinde yatırım yapılarak nitelikli kamusal hizmet vermelidir. Ataşehir ilçesinin tek devlet hastanesi tam teşekküllü modern bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bu kapsamda mücadelemizi sürdüreceğiz” ilke kararları üzerinde fikir birliği oluştu.

Maltepe, Küçükyalı, Kozyatağı ve Atasehir’deki dayanışma gruplarının katıldığı toplantıda geniş katılımlı çalışma grubu oluşturuldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ