logo

Galatasaray Braga’yı yenip 2. tura çıktı

Galatasaray Braga’yı yenip 2. tura çıktı

Galatasaray deplasmanda Braga’yı yenerek Devler Ligi’nde 2. tura yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. maçında Galatasaray deplasmanda Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaştı.

Sarı-kırmızılılar, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Braga’yı 2-1 yenerek, adını Devler Ligi’nde bir üst tura yazdırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, 1-0 geriye düştüğü maçta yılmadı ve önce Burak Yılmaz sonra da Aydın Yılmaz’ın golleri Devler Ligi’nde yola ‘Devam’ dedi.

Galatasaray, 32. dakikada Mossoro’nun golüyle ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarıda Galatasaray’a tur biletini getiren golleri 58.dakikada Burak Yılmaz ve 78. dakikada Aydın Yılmaz kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray, puanını 10’a çıkardı ve lider Manchester United’ın ardından 2. sırada yer alarak son 16 takım arasına kaldı.

Gruptaki diğer maçta deplasmanda Manchester United’ı 1-0 yenen CFR Cluj, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

Sarı-kırmızılılar, Manchester United’a İngiltere’de 1-0 kaybetmiş, sahasında ise rakibini Burak Yılmaz’ın tek golüyle yenmeyi başarmıştı. CFR Cluj ile Türk Telekom Arena’da 1-1 berabere kalan Galatasaray, Rumen ekibini deplasmanda Burak’ın hat-trick yaptığı maçta 3-1 mağlup etmişti.Galatasaray, Braga’ya ise ilk maçta 1-0 yenilmişti.

Galatasaray’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 6. golünü kaydeden Burak Yılmaz, 5 gollü Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı’yı geride bırakarak Devler Ligi’nde bir sezonda en çok gol atan Türk oyuncu unvanını aldı.
İlk Yarı
3. dakikada Galatasaray’ın arka arkaya pas hataları sonrasında Ruben ile atağa geçen Braga’da, ceza sahasında topla buluşan Mossoro’nun şutunu kaleci Muslera kurtardı.

13. dakikada sağ kanattan gelişen Braga atağında, Mossoro’nun topla buluşmasına Galatasaray defansı izin vermedi ve tehlikeli bir pozisyonunun oluşması önlendi.

15. dakikada Braga’nın atağında, Galatasaray ceza sahasında Eder’in şutunda, topa kayarak ayak koyan Melo, tehlikeli bir pozisyonu önledi.

16. dakikada yine ev sahibi takımın atağında, Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolde önüne düşen topa Salino sert vurdu. Defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

23. dakikada Braga’da Elderson’un sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında topu kontrol eden Eder, müsait olmasına rağmen kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi.

26. dakikada Galatasaray’ın ilk tehlikeli atağı gerçekleşti. Sol kanattan topu alan ve rakip ceza sahasına kadar giren Burak Yılmaz’ın vuruşunda kaleci Quim, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

GOL 32. dakikada Braga’nın atağında Melo’nun hatasıyla topla buluşan Mossoro, ceza sahası dışından düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Selçuk İnan’ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Quim uzanarak topu auta gönderdi.

İlk yarı, Braga’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı
50. dakikada Braga’nın sol kanattan atağında, kale çizgisine kadar inen İsmaily’nin yerden ortasında, Galatasaray savunması topu kornere gönderdi.

52. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında, rakip ceza sahasının ortasında topla buluşan Emre Çolak, topu iyi bir kontrol edemedi ve pozisyonu değerlendiremedi.

GOL 58. dakikada sol kanattan Ambrabat’ın güzel ortasına aynı güzellikte kafa vuran Burak Yılmaz, üopu filelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

64. dakikada sağ kanatta gelişen Galatasaray atağında, rakip ceza sahasına kadar giren Eboue, müsait bir pozisyonda olmasına rağmen dengesini kaybetti ve topa kötü vurarak önemli bir gol pozisyondan yararlanamadı.

66. dakikada Braga’nın sol kanattan geliştirdiği atakta, İsmaily, ceza sahasına girer girmez topa sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

GOL 78. dakikada Selçuk’un topuk pası sonrasında solda topla buluşan Riera’nın ortasında, rakip ceza sahasının sağında Melo topla buluştu. Bu futbolcunun şutunda kaleci Quim’den dönen topu Aydın tamamladı ve Galatasaray 2-1 öne geçti.

90. dakikada Burak Yılmaz’ın ceza sahasında sert vuruşunda top direkten döndü.

Karşılaşma, Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

TRT Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ