logo

Gamze Akkuş İlgezdi Hasan Akar’ın Peşini Bırakmıyor

Gamze Akkuş İlgezdi Hasan Akar’ın Peşini Bırakmıyor

43 gün kaçak yaşayan ve 20 Haziran’da Atatürk’e hakaretten tutuklanan Hasan Akar’ın, 6 Ekim’de tahliye edilişine tepki gösteren CHP’li İLGEZDİ, takipçisi olacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

43 gün kaçak yaşayan ve 20 Haziran’da teslim olarak tutuklanan Hasan Akar’ın, 6 Ekim’de sessiz sedasız tahliye edildiğini öğrendiklerini kaydeden ve “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar’ın tutuksuz olması içimizi acıtmaktadır” diyen CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı açıklamada Hasan Akar hakkettiği cezayı alana kadar takipçisi olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile önerge veren CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi önergesinde; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79’uncu yılında, Türkiye’nin birçok yerinde anıldı. Bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına saldırılar da her geçen gün artıyor. Saldırganlar CEZASIZLIK prensibinden güç alıyorlar. Geçtiğimiz hafta tahliyesini basından öğrendiğimiz Hasan Akar da bu saldırganlardan sadece birisidir. Anımsayacaksınız, Akar hakkında Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz 9 Mayıs’ta soruşturma başlatılmıştı. Hakkında 7,5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanan; 43 gün kaçak yaşayan ve 20 Haziran’da teslim olarak tutuklanan Hasan Akar’ın, 6 Ekim’de sessiz sedasız tahliye edildiğini öğrendik” ifadelerine yer verdi.

İlgezi Ulu önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümü olan 10 Kasım’da milyonların saygı, özlem ve minnetle andığının altını çizdiği önergede; “ Bugün milyonların andığı Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar’ın tutuksuz olması içimizi acıtmaktadır. Hasan Akar hakettiği cezayı alana kadar takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile önerge veren CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, önergesinde şu soruların yanıtını istedi;

1.Hasana Akar’ın tahliye edilmesi ve 33 gündür dışarıda özgürce dolaşması Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sizi rahatsız etmemiş midir?

2.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, Hasan Akar hakkında açılan davaya tekrar tutuklanması ve müdahillik başvurusu yapmayı düşünüyor musunuz?

3.Hasan Akar hakkında denetimli serbestlik kararı mı verilmiştir? Verilmişse Hasan Akar düzenli olarak imza atmaya gitmekte midir?

4.Hasan Akar’ın yurtdışına çıkış yasağı konulmuş mudur?

5.Hasan Akar’ın hakaret dolu videosunda DELİL bulunmaması, koruyup kollandığını akıllara getirmektedir. Hasan Akar’ı kim kollamaya çalışmaktadır?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ