logo

Gamze Akkuş İlgezdi TV’de ‘Şiddet Eğitimini’ Anlattı

Gamze Akkuş İlgezdi TV’de ‘Şiddet Eğitimini’ Anlattı

Yeni ResimSDV Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediyesi ile Sosyal Dönüşüm Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Kadına Şiddet Erkek Eğitimi Projesi’ni TV’de anlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Habertürk TV’de yayınlanan Akşam Raporu programına katılan Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediyesi ile SDV’nin birlikte yürüttüğü Kadına Şiddet Erkek Eğitimi Projesi’ni anlattı.

Programdaki konuşmasına Özgecan Aslan için siyahlar giydiklerini yasta değil, isyanda olduklarını ifade ederek başlayan Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, konuğu olduğu Balçiçek Pamir’in Kadına Şiddet Erkek Eğitimi Projesi ile ilgili sorusuna; SDV olarak Ataşehir Belediyesi ile ortak yürüttükleri projeyle Türkiye’de bu konuya ilk defa eğilen yapılanma olduklarını söyledi.

Erkekleri aile içi şiddetle ilgili eğittiklerini vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, aslında şiddet gören ve buna bağlı olarak mağdur olanların genellikle kadın olduğu halde daha çok kadına yönelik çalışmalar yapıldığının altını çizerek; erkeklere yönelik eğitim çalışmalarının yapılmasının önemine dikkat çekti.

Erkeklerin çoğunun eğitime gönüllü olarak gelmediğini, kurumları zorunlu tuttuğu için geldiğini belirten SDV Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, gelen grupların içinde “neden ben, ben şiddet uygulamıyorum ki” diye tepki gösterenlerin olduğunu söylediği konuşmasına şöyle devam etti;

gamze_akkus_ilgezdi_tv

400 Erkekle Eğitim Çalışmasını Bitirdik

“Oysa bu bütün çalışanlara verilecek eğitimdi bu. Almanya’dan bir eğitimci bizim psikologlarımızı eğitti. Ardından bu psikologlar da Türkiye’nin her yerinde eğitim vermek üzere diğer psikologları eğitti. Şu an Ataşehir Belediyesi içinde bu eğitimi veriyorlar. Ataşehir Belediyesi’nde 400 erkek ile çalışmayı bitirdik. 600 erkle yeni bir çalışma yapacağız.”

“Proje 15’er kişilik gruplarla interaktif olarak yürütülüyor. Projenin amacı eğitip öğretmekten çok, kişilerin farkındalıklarını artırmak, kendi yaşamlarından yola çıkarak orak tartışma ortamı yaratmak. Erkeklerin bir kısmı şiddetin doğru olduğunu düşünüyor. Çünkü uyguladıkları şiddetle kadının doğru yolu bulacağını düşünüyor. Çalışmalarda bu tür raporlar var. Bu eğitimlere erkekler eşleri ile birlikte hatta aileleri ile birlikte katılmalıdır. Eğitimin ilkokuldan başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Kadınları da toplayarak onların da görüşlerini alacağız.”

http://youtu.be/uRqiDlE5QT0

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ