logo

Gamze Akkuş ‘Kadınların Mücadelesini Kadın Erkek Birlikte Verecek’

Gamze Akkuş ‘Kadınların Mücadelesini Kadın Erkek Birlikte Verecek’

atasehir_kadinlar_Gamze_akkus_ilgezdi_k_bakkalkoy_STK’ların kadın yöneticileri ile dayanışma toplantısına katılan SDV Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, “Kadın Hakları” mücadelesinin erkelerle birlikte verilmesi gerektiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Küçükbakkaköy CHP Kadın Kollarının düzenlediği Küçükbakkalköy’deki dernek ve STK’ların kadın yöneticileri ile dayanışma toplantısına katılan Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, “Kadın Hakları” mücadelesinin erkelerle birlikte verilmesi gerektiğini, erkelerin desteğinin de gerekli olduğunu söyledi.

CHP Küçükbakkaköy Mahalle Temsilciliği Kadın Kolları Küçükbakkalköy’deki dernek ve STK’ların kadın yöneticileri ile buluştuğu dayanışma toplantısına Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi’de katıldı.

Kadınların tek başına mücadelesinin doğru olmayacağını söyleyen ve erkeklerin de kadın mücadelesinde kendilerine verecekleri desteğin önemine dikkat çeken Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, Sosyal Dönüşüm Vakfı olarak toplumun tümü ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmaların bir ayağının da belediye olduğunu belirten Gamze Akkuş İlgezdi, “Ortak projeler üretiyoruz. İlk toplantımızı kadına yönelik yapmıştık. İçimizde katılan kadın arkadaşlarımız da vardır. İlçe Başkanımız haklarınızı almak için mücadele edin dedi. Haklarımızı almak için mücadele edeceğiz ama siz erkeler de bizim mücadelemize sahip çıkacaksınız. Kadın erkek birlikte verecek bu mücadeleyi” dedi.

Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Basın çok ilgi gösterdi. İstatistikleri alıp hep birlikte değerlendireceğiz önümüzdeki günlerde. Çankırı Derneği’nden Gülay Hanımın değerlendirmesi beni çok etkiledi. CHP ile diyalogumuz yoktu. Biz başımızdaki örtüden dolayı dinlenmedik. Bu sorun herkesin sorunu. Ben, Ataşehir CHP örgütünde bu sorunun aşıldığına inanıyorum. Bizim böyle bir sorunumumuz yok. Hepimiz bir birimizi kucaklayalım. Çünkü hepimiz etten kemikten yapılmış, aynı acıları, aynı dertleri yaşayan, aynı sorumlulukları bilen kadınlarız. Ataşehir sınırları içerisinde yürütülen politika bunu kabul etmiyor. Ataşehir Belediyesi olarak biz bunu aşmış bir grup olduk.  Lütfen bizleri başımızdaki türban ve türbansızlıkla ikiye ayırmasınlar. Bu sorun evdekinin, dışarıdakinin, köylünün, fakirin, zenginin herkesin sorunu artık. Bu nedenle ben herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ