logo

Gamze Akkuş İlgezdi SDV’nin Erkeğe Şiddet Eğitimini Ulusal Gündeme Taşıdı

Gamze Akkuş İlgezdi SDV’nin Erkeğe Şiddet Eğitimini Ulusal Gündeme Taşıdı

Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim tarafından aile içi şiddetle mücadele kapsamında erklere yönelik eğitim çalışması ulusal Tv ve basının gündeminde. Kadına şiddet ulusal gündemde.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sözcülüğünü Gamze Akkuş İlgezdi’nin yaptığı Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Ataşehir Belediyesi işbirliği ile “Aile İçi Şiddete Karşı Erkek Eğitimi” projesi yürütüyor.

Gamze Akkuş İlgezdi sözcüsü olduğu Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi’nin Ataşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yürüttüğü “Aile içi Şiddete Karşı Erkek Eğitimi” ulusal Tv ve basının gündemine taşıdı.

Haber Türk TV’de canlı yayın konuğu olarak programa katılan Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişim (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi yaptıkları araştırmada ülkemizin koşullarına en uygunu olarak belirlenen Hannover Belediyesi’nin çalışmasını uyguladıklarını ve Hannover Belediyesi’nden eğitimci desteği aldıklarını belirtti.

Gazetelerde her gün kadına şiddet haberlerinin yer aldığını hatırlatan Gamze Akkuş İlgezdi, şiddeti uygulayan tarafın erkek olduğunu dikkate alarak, şiddet mağduru yerine; uygulayanı eğitmenin daha etkili olacağı düşüncesi ile Hannover Belediyesi Aile ve Gençlik Dairesi uzmanlarından ve Hannover Erkekler Bürosu eğitmeni Gül Anna Minci’yi davet ederek bu konuda eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

Ülkemizde bu güne kadar erkelere yönelik aile içi şiddet yapılmadığını ve yaptıkları çalışmanın bu kapsamda ilk olduğunu vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, projenin Ataşehir Belediyesi ile ortak yürütüldüğünü ve ilk uygulamayı Ataşehir Belediyesinde başlattıklarını, belediye psikologlarına eğitim aldırarak eğitimin sürekliliğini sağlamak istediklerini vurguladı.

Almanya Aile Bakanlığı’na bağlı Hannover Belediyesi Aile ve Gençlik Dairesi uzmanlarından ve Hannover Erkekler Bürosu eğitmeni Gül Anna Minci’nin yönetiminde başlayan programın ilk etabında Ataşehir Belediyesi’nden 12 psikolog ve sosyal hizmet uzmanına eğitim veriliyor.

Belediyenin yaklaşık 1000 çalışanının da programa dahil etmesiyle devam eden program, erkek çalışanları, günde 4 saatten haftada 6 gün “aile içi şiddete karşı erkek eğitimine” katılarak kadına şiddet konusunda bilinçlenmelerini hedefliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ