logo

Gamze İlgezdi, ‘Bizler Bu Kadim Toprakların Kardelenleriyiz’

Gamze İlgezdi, ‘Bizler Bu Kadim Toprakların Kardelenleriyiz’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye’de kadın olmanın zorluğuna işaret edip, “Mücadeleyi Kazanacağız” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk kadınının en büyük kazanımının Cumhuriyet tarihinde olduğunun altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhuriyet tarihi aydınlanma devriminin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleşen devrimlerin kazanımlarını hatırlatarak, “Türk kadınının en büyük kazanımın Cumhuriyet tarihinde oldu. Cumhuriyetin aydınlanma devrimi ile oldu. Avrupa’daki bir çok ülkeden erken seçme ve seçilme hakkına sahip olduk bizler. Beze her hakkımızı veren insan Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; -Bir toplum, bir millet erkek ve kadından meydana gelir. Mümkündür ki; bir kısmı zincirlerle yerlere bağlı oldukça, diğer kısmı göklere yükselebilsin.- Hep birlikte Anadolu kadınının verdiği mücadele bize güç verecek” dedi.

Recep Kenan paylaştı: 8 Mart 2018 Perşembe

BİZLER BU KADİM TOPRAKLARIN KARDELENLERİYİZ

Ezilmeye, sömürülmeye, ötekileştirilmeye, şiddete ve kimliksizleştirmeye karşı bütün kadınların hep birlikte var olduğunu, nefes aldığını ve nefes hakkı olduğunun altını çizmek için burada olduklarını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehirli 400 kadının katıldığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkililiğinde yaptığı konuşmada; “Umudu yeşertmek, dayanışmayı örgütlemek ve nefrete karşı sevgi tohumlarını filizlendirmek için bir aradayız. Bu kadim toprakların kardelenleriyiz bizler. Kimselerin boy göstermeye cesaret edemediği mevsimlerde açan, bir evlat çığlığına düşünmeden kendini feda eden anneleriz biz. Tecavüzün saygını, cinayetin iyi hali olmaz diyerek adliye adliye, mahkeme mahkeme hakkını arayan anneleriz bizler. Yarın da mücadelemizi sürdüreceğiz. Onun içindir ki gür bir sesle; -yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine- diyeceğiz. Yok edelim insanın insana kulluğunu” ifadelerini kullandı.

BİZ BU MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ

Tarihin akışını etkileyen, değiştiren kadınların varlığına işaret eden Gamze Akkuş İlgezdi, tarihimzdeki önemli kadın figürlerini hatırlattığı konuşmasını; “Bu toprakların değerli kadınları var. İstanbul halkını işgale karşı harekete geçiren Onbaşı Halide Edip, Kurtuluş Savaşında 9 yaşında cepheyle tanışan Nezahat Hanım, Top mermisi taşırken bedenini “ölmesin” diye yavrusunun üzerine öreten ve donarak hayatını kaybeden Şerife Bacıyı, savaş meydanında komuta ettiği birliklerle tarihe geçen Erzurumlu Kara Fatma’yı hatırlayın. Bu tarih bizimse umutsuz olmayalım. Biz bu mücadeleyi kazanacağız. Kimse bizi kandırmasın” şeklinde sürdürdü.

TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK ZORDUR

Türkiye’de kadın olmanın zorluğuna işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, konuşmasını, “Türkiye’de kadın olmak; hayatın her alanında var olabilmek için mücadele etmek demek. Öteki olmaya zorlanırken, ben buradayım diyebilmek için dimdik ayakta durmaktır. Kısacası zordur bu ülkede kadın olmak. Bugün burada umudumuz yeniden filizlenecek.  Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyor, saygılar sunuyorum” ifadelerle tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ