logo

Gazete Gedik’in 29 Ekim-10 Kasım Özel Sayısı Çıktı

Gazete Gedik’in 29 Ekim-10 Kasım Özel Sayısı Çıktı

İstanbul Gedik Üniversitesi yayın organı Gazete Gedik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla özel bir sayı hazırladı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanların Cumhuriyet Bayramını kutladığı mesajında duygularını şöyle ifade etti:

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Akkuş, “Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti” adlı yazısını “Evrensel değerlerin bilincinde, demokrasiye ve insan haklarına derin saygı duyan Türkiye, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla sağlıklı ve mutlu bir geleceğe umut, şevk ve kararlılıkla bakmaktadır” diyerek bitirdi.“Bütün dünyayı derinden sarsan korona virüs salgınının gölgesinde kutlamakta olduğumuz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü, koşullar ne denli olumsuz olursa olsun,  yüreklerimizin derinliğinden yükselen bir gurur ve kıvançla kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını; Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar tam bağımsız ve egemen bir ülke olması uğrunda, Kurtuluş Savaşı boyunca gözlerini kırpmadan şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum”

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berin Ergin’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu Gazete Gedik’in editörlüğünü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Orhan Çekiç ve Hukuk Fakültesi Dekan Sekreteri Özgür Billur yaptılar.

Dr. Orhan Çekiç’in Cumhuriyetin kuruluş süreci ve Atatürk’ün son günlerini anlattığı 4 yazısının yer aldığı gazeteye, Hukuk Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Berin Ergin ve Prof. Dr. Selma Çetiner, Gedik Sanat Genel Sanat Yönetmeni Caner Gedik, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Müdürü Mustafa Cem Çolakoğlu ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora öğrencisi Özgür Billur da yazılarıyla renk kattılar. Öğrencilerimizden Ozan Usanmaz, Sezer Özçamur ve Melisa Atasoy’un da yazılarının yer aldığı gazetemizi üniversitemizin internet sayfasından indirebilir ve okuyabilirsiniz.

https://www.gedik.edu.tr/wp-content/uploads/Gazete-Gedik-29-Ekim_10-Kasim-ozel-Sayi.pdf

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ