logo

Gazetelere Verilen İlan Kesme Cezaları TBMM Gündemine Taşındı

Gazetelere Verilen İlan Kesme Cezaları TBMM Gündemine Taşındı

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN, Basın İlan Kurumu’nun gazetelere verdiği ilan kesme cezalarını yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Emecan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, bu cezaların muhalif basını susturma aracı olarak kullanılıp kullanılmadığını sordu.

Hangi gazeteye kaç gün ilan kesme cezası verildiğinin açıklanmasını isteyen Emecan, basın ahlak esaslarının ihlali adı altında kesilen bu cezaların gerekçelerinin açıklanmasını istedi. BİK tarafından gazetelere verilen reklam ve ilan gelirlerinin dağılımının şeffaf bir şekilde halkımızın bilgisine açılması gerektiğini belirten Emecan, bu konuda açıklama yapılmasını istedi.

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesiyle, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’dan şu soruların yanıtlamasını istedi:

1-Ocak-Temmuz 2020 tarihleri arasında BİK tarafından ilan kesme cezası verilen gazete sayısı kaçtır.

2- Bu gazetelere toplamda kaç gün ilan kesme cezası verilmiştir?

3- Ceza verilen gazeteler hangileridir ve ceza kesilen gün sayıları kaçtır?

4- Gazetelere “basın ahlak esaslarını ihlalden” verilen ilan kesme cezalarının ihlal gerekçeleri nelerdir?

5- Verilen bu cezaların muhalif basını susturma aracına dönüştüğü eleştirileri hakkındaki düşünceleriniz nedir?

6- BİK’in reklam ve ilan gelirlerinin gazetelere dağılımının şeffaf bir şekilde halka açıklanması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ