logo

Geleceğin Sanatçılarından Çevrimiçi Yıl Sonu Gösterileri

Geleceğin Sanatçılarından Çevrimiçi Yıl Sonu Gösterileri

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki sanat eğitimlerine katılan kursiyerlerin etkinlikleri koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

GELECEĞİN SANATÇILARINDAN ÇEVRİMİÇİYIL SONU GÖSTERİLERİ

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen sanat eğitimlerine katılan kursiyerlerin etkinlikleri bu yıl da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

“Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında, 28 eğitmen arafından tiyatro, drama, bağlama, keman, piyano, resim, gitar, halk oyunları, dans, bale, perküsyon, müzikal tiyatro, oryantal, çocuk ve gençlik halk dansları olmak üzere 14 branşta eğitimler verildi.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi, ATAMEM, Neşet Ertaş Kültür Evi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nde çevrimiçi olarak verilen eğitimlere katılan 1586 kursiyerden 496’sının katıldığı çevrimiçi yıl sonu gösterileri sanatseverlerden de yoğun ilgi gördü.

2020- 2021 dönemi yılsonu etkinliklerinde toplamda 73 solo, 36 grup performans, 1 yetişkin 1 çocuk olmak üzere toplam 2 resim sergisi, 1 müzikal tiyatro gösterisi, 1 çocuk ve gençlik halk dansları topluluğu gösterisi, 3 yetişkin 3 çocuk olmak üzere toplam 6 tiyatro oyunu sergilendi.

Geçtiğimiz yıl, kursiyerlerinin yüksek katılımıyla gerçekleştirdiği sanat eğitimleri yıl sonu etkinliklerini, çevrimiçi platformlara taşıyarak bir ilke imza atan Ataşehir Belediyesi bu yıl da sanatı evlere taşıyarak gerek kursiyerlerin, gerek ailelerin gerekse sanatseverlerin beğenisi kazandı.

Yılsonu etkinliklerinin kültür merkezlerinde yapıldığı dönemden farklı olarak çekimlerin yapılması, sahnenin hazırlanması gibi farklı alanlarda da kendi imkânlarıyla ellerinden gelenin en iyisini yapan aileler ortaya çıkan sonuçtan da çok memnundu.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan ve yıl sonu gösterilerinde de yer alan kursiyer ve veliler de görüşlerini paylaştı.

EĞLENİRKEN ÖĞRENMEK

Pandemi dönemi başlarında hem okulundan hem de arkadaşlarından uzak kalan 8 yaşındaki drama kursiyeri Maya Kalaycı, Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinliklerden haberdar olmasıyla her şeyin yoluna girdiğini belirterek şunları söylüyor: “Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinliklerle, pandemi döneminde okul varmışçasına yoğun haftalar geçirdim. Hem çok eğlendim hem de çok güzel bilgiler edindim. Güzel ve yeni arkadaşlıkların yanında, anne babamın sözünü ettiği eğlenirken öğrenmenin anlamını kavradım.”

Kalaycı, pandeminin sona ereceği günleri sabırsızlıkla beklediğine de dikkat çekerek, “Drama dersleri pandemi öncesi yüz yüze oluyormuş. Her şey yoluna girince, öğretmen ve arkadaşlarımı yüz yüze görüp, karşılıklı drama çalışmalarımıza devam etmeyi çok istiyorum. Drama derslerimi, öğretmenimizi ve arkadaşlarımı çok sevdim. Yeni dönemi dört gözle bekliyorum. Bu zorlu süreçte; bana ve yaşıtlarıma sağladıkları eğitim öğretim olanakları ve geçirdiğim güzel anlar, biriktirdiğim eşsiz anılar için Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, öğretmenlerimiz ve belediyemizin çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim” dedi.

HER ZAMAN HER KOŞULDA SANAT

“Bir gün tekrar bir araya gelip dans edebilmek dileğiyle!” diyerek konuşmasına başlayan dans kursiyeri Damla Aytok da, “Pandemi döneminde, zorunlu olarak evlerde korku ve endişe içinde yaşama tutunmaya çalışmak ve sadece vücudumuzun sağlığını değil, aklımızın sağlığını da korumak zorunda kaldığımız bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Bu zorlu dönemde moralimizi yüksek tutmak çok çok önemli bir hale geldi. Benim için bunu gerçekleştirebilmek çevrimiçi sirtaki derslerimiz sayesinde oldu. Dans benim için sadece bir hobi olmaktan çıkıp bir gruba aidiyeti öğreten bir kavram oldu” dedi.

SANAT HİÇ YOK OLMADI

Piyano kursiyeri Lival Günaydın ise, pandemi sürecinde hiç yüz yüze ders yapamadıklarını belirterek duygularını şunları söyledi: “Bu sadece okul için geçerli değil, aynı zamanda müzik, tiyatro yani sanat için de geçerli. Ben nerdeyse bir buçuk yıldır derslerime uzaktan devam ediyorum. Ama bu dönemde bile sanat hiç yok olmadı, olamaz da.”

Lival Günaydın’ın annesi Mürşide Günaydın da evlere kapanmak zorunda kaldıkları günlerde de kızının Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği eğitimlere katılarak piyano eğitimi almaya devam ettiğini dikkat çekerek, “Çok şanslıydı kızım. Çok iyi bir öğretmeni ve onu düşünen bir belediye başkanı vardı. Çok güzel eserler çaldı ve yüz yüze eğitimi aratmayacak şekilde çevrimiçi eğitimler oldu. Sanata önem veren bir belediye olarak, bu dönemde de daha fazla emek verdiler çocuklarımıza. Çok teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ