logo

Geleneksel Büyük Çankırı Gezisi Gerçekleştirildi

Geleneksel Büyük Çankırı Gezisi Gerçekleştirildi

Çankırılıları ve Çankırı dostlarını Çankırı ile buluşturmak, doğal ve kültürel zenginlikleri görmek amacı ile ÇANDEF tarafından 2 gün süren Geleneksel Büyük Çankırı Gezisi düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı ve ilçelerinin gezilecek yerlerini gezmek, doğal ve kültürel zenginlikleri görmek, Çankırılıları ve Çankırı dostlarını Çankırı ile buluşturmak amacı ile ÇANDEF tarafından düzenlenen Geleneksel Büyük Çankırı Gezisi gerçekleştirildi.

Genel Başkan Zeynettin Aydın başkalığında İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) yönetimi tarafından düzenlenen ve 15 otobüsle 27 Temmuz Cuma akşamı yola çıkılan ve 29 Temmuz Pazar akşamı tamamlanan 700 kişinin katıldığı Geleneksel Büyük Çankırı Gezisi tamamlandı.

27 Temmuz Cuma gecesi İstanbul’dan hareket edilen,28 Temmuz Cumartesi sabahı Çerkeş Karamustafa’da doğal Köy kahvaltısı ile başlayıp Atkaracalar Hoşislamlar, Ilıpınar Asker Balıklar ve Kurşunlu ziyareti ile devam eden Geleneksel Büyük Çankırı Gezisi Ilgaz Kadınçayırı’nda gerçekleştirilen etkinlikler ile ilk gün tamamlandı. İlk günün sonunda Çankırı’ya geçen kafile gece burada konakladı.

Çankırı’nın merkezdeki kültürel ve tarihi zenginliklerini tanımayı amaçlayan gezinin 2’nci gününde; Çankırı Tuz Mağarası, Çankırı Kalesi, Kale Cam Teras Çankırı seyri, Civitcioğlu Medresesi ziyaretleri ile Çankırı Merkezdeki program tamamlandı.

Çankırı Merkezdeki program tamamlanmasından sonra Şabanözü ve Orta üzerinden geçilen Çerkeş’te Yöresel Ürün Alışverişi ve akşam yemeği ile 2’nci gün programı tamamlanarak dönüşe geçildi.

Çankırı’nın zengin tarihi ve kültürel birikimi ile doğa güzellikleri ve turistik mekanlarını görmek ve tanımak için İstanbul’dan kenti ziyarete gelen hemşerilerini Çankırı Kalesi’nde karşılayan Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırı gezisinde misafirlerine eşlik etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ