logo

Geri Kazanım Katılım Payı Genişletiliyor mu?

Geri Kazanım Katılım Payı Genişletiliyor mu?

ÇŞB’nın hazırladığı ‘Geri Kazanım Katılım Paylarına İlişkin Yönetmelik Taslağı’ ile yeni birçok ambalaj ürününden “Geri Kazanım Katılım Payı” ücreti alınacağı iddia ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

ÇŞB (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) “Geri Kazanım Katılım Paylarına İlişkin Yönetmelik Taslağı” hazırladığı, bu taslağa göre birçok ambalaj malzemesinden “Geri Kazanım Katılım Payı” ücreti alınacağı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir uygulama kapsamında poşetleri ücretli hale getirmişti. Şimdi ise iddialara göre hazırlanan “Geri Kazanım Katılım Paylarına İlişkin Yönetmelik Taslağı” ile kapsam genişletilerek geri kazanım payı alınacak ürünlerde çeşitliliğe gidiliyor.

Bakanlık bu kapsamda hazırlanan “Geri Kazanım Katılım Paylarına İlişkin Yönetmelik Taslağı”nı görüşe açtı. Bu taslağa göre yeni birçok ambalajdan “Geri Kazanım Katılım Payı ücreti” alınacak.

İddialara göre kapsam genişletilerek hazırlanan “Geri Kazanım Katılım Paylarına İlişkin Yönetmelik Taslağı” ile ekmeğin sarıldığı kesekağıdı, yoğurt kabı, cips – çerez benzeri ürünler ve içecek kutularının da olduğu ambalaj ürünlerinden “Geri Kazanım Katılım Payı ücreti” alınacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ