logo

Göksu Üçtaş Şanlı Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Gümüş Aldı

Göksu Üçtaş Şanlı Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Gümüş Aldı

Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda büyüklerde mücadele eden milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, şampiyona tarihinde büyüklerde ilk olarak yer aletinde gümüş madalya kazandı.

Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda büyüklerde milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, yer aletinde gümüş madalya kazandı… Göksu Üçtaş Şanlı, şampiyona tarihinde büyüklerde ilk madalyamızı kazandı.

GÖKSU ÜÇTAŞ ŞANLI’DAN ŞAMPİYONA TARİHİNDE BÜYÜKLERDE İLK MADALYA

Mersin’de düzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda, büyüklerde milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, yer aletinde gümüş madalya kazandı. Milli sporcumuz, Artistik Cimnastik Kadınlar Avrupa Şampiyonası tarihimizdeki ilk büyükler madalyamızı kazandı.

GÖKSU ÜÇTAŞ ŞANLI 13.100 PUAN İLE GÜMÜŞ ALDI

Büyükler alet finallerinde Göksu Üçtaş Şanlı yer aletinde elde ettiği 13.100 puan ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Altın madalyayı itiraz sonucu yeniden yapılan değerlendirmede 13.450 puan alan Rumen sporcu Larisa Andreea Iordache kazandı.

Olimpik Cimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyon, büyükler kategorisindeki bireysel alet finalleriyle son buldu.

DERİN TANRIYAŞÜKÜR’DEN ASİMETRİK PARALEL GENÇLERDE İLK!

Artistik Cimnastik Kadınlar Avrupa Şampiyonası son gün oynanan alet finalleri ile tamamlandı. Büyüklerde Göksu Üçtaş Şanlı yer aletinde kazandığı gümüş madalya ile Türk cimnastik tarihinin Artistik Cimnastik Kadınlar Avrupa Şampiyonası seviyesinde büyüklerde ilk madalyasını kazandırırken, Derin Tanrıyaşükür asimetrik paralel aletinde elde ettiği bronz madalya ile aynı başarıya gençler kategorisinde imza attı.

Ülkemizi alet finallerinde temsil eden sporcularımızdan Dilara Yurtdaş atlama masasında, Bilge Tarhan ise denge aletinde Avrupa altıncısı oldular.

Derin Tanrıyaşükür Avrupa Üçüncüsü

Sabah seansında oynanan gençler alet finallerinde ise Derin Tanrıyaşükür asimetrik paralel aletinde 12.050 puan ile bronz madalyanın sahibi oldu. Derin’in madalya kazandığı asimetrik paralelde Avrupa dördüncüsü olan Beyza Özen ayrıca atlama masasında da aynı dereceyi elde etti. Denge aletinde ülkemizi temsil eden Sevgi Seda Kayışoğlu ise Avrupa beşincisi oldu.

MADALYA SAHİBİ GÖKSU ÜÇTAŞ ŞANLI PAYLAŞIM

Göksu Üçtaş Şanlı sosyal paylaşımında duygularını, “Ne çok bekledim bu anı. Bu madalya her şeye göğüs geren güçlü Türk Kadınına ve elleri öpülesi annelerimize gelsin. Eli, emeği üzerimde olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bu gurur hepimizin…”Şeklinde ifade etti. 

Büyükler kategorisindeki bireysel alet finallerinde alınan sonuçları:

– Atlama masası

1. Zsofia Kovacs (Macaristan) – 14050 puan

2. Larisa Andreea Iordache (Romanya) – 13875 puan

3. Anastasiia Motak (Ukrayna) – 13850 puan

– Asimetrik paralel

1. Zsofia Kovacs (Macaristan) – 13850 puan

2. Zoja Szekely (Macaristan) – 13550 puan

3. Barbora Mokosova (Slovakya) – 13300 puan

– Denge aleti

1. Larisa Andreea Iordache (Romanya) – 14000 puan

2. Silviana Sfiringu (Romanya) – 13800 puan

3. Anastasiia Motak (Ukrayna) – 13100

– Yer aleti

1. Larisa Andreea Iordache (Romanya) – 13450 puan

2. Göksu Üçtaş Şanlı (Türkiye) – 13100 puan

3. Lihie Raz (İsrail) – 12750 puan

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ