logo

Görevi Devralan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’dan İddialara Yanıt

Görevi Devralan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’dan İddialara Yanıt

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Başkan Cemal Canpolat’tan devraldığı tören sonrasında yaptığı basın toplantısıyla hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

36.Olağan İl Kongresinde CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Başkan Cemal Canpolat’tan devraldı. Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanlığında gerçekleşen devir teslim töreni sonrası hakkındaki iddiaları yanıtladı.

SEÇİLDİĞİ GÜNDEN BERİ LİNÇ GİRİŞİMİYLE KARŞI KARŞIYA

CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun Cemal Canpolat’tan görevi devraldığı törende konuşan Canpolat, seçildiği günden beri linç girişimiyle karşı karşıya kalan il Başkanı ve ailesinin yanında olduklarını söyledi.

BAŞLATILAN YÜRÜYÜŞTEN KORKTULAR

Devir teslim töreni sırsında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kadın kimliğinden ve  başlatılan yürüyüşten korkanların kendisine saldırdığını iddia ederek, ” Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır. Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz.39 ilçede ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar ve bu yüzden korkuyorlar. Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşün İstanbul’da nasıl vücut bulduğunu ve nasıl sonuç alacağını biliyorlar, bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

“YEDİĞİNE, İÇTİĞİNE KARIŞMAM KUL HAKKI YENİLMEDİĞİ SÜRECE”

CHP İstanbul İl Başkanlığı devir teslim töreni sonrası basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddiaları yanıtlarken, eşinin paylaştığı yemek fotoğrafıyla ilgili;  eşinin yediğine, içtiğine kul hakkı yenilmediği sürece karışmayacağını vurguladı.

ÖLDÜRÜLEN BABASINDAN SONRA OĞLUNUN HEDEF GÖSTERİLMESİNİ TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM

“Benim durduğum ve yaptığım siyasi mücadele, kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çerçevesinde neyle mücadele ettiğidir” diye konuşan Canan Kaftancıoğlu, eşinin yemek fotoğrafı paylaşımı ile ilgili; “Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı… Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum” dedi.

SALDIRININ EN GÜZEL YANI, YARI YAŞINDA BİRİNE BENZETİLMİŞ OLMAM

Canan Kaftancıoğlu, kendisinin eylemciye benzetildiği tweeteki paylaşımla ilgili ise, çirkin ötesi saldırının en güzel yanının, yarı yaşında birine benzetilmiş olması olduğuna işaret ederek, “Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir, nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasp edildiğine dikkat çekiyorum” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ANNESİNE DE BİR ŞEY DEDİRTMEM

Farkında olmadan yaptığı paylaşımda kabul etmeyeceği ifadeler olduğunun yeni fark edildiğini, kaldırılacağını kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine de bir şey dedirtmem. Bu sebeple kendisinden özür dilediğimi samimiyetimle belirtmek isterim” ifadeleri ile paylaşım nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür diledi.

CANAN KAFTANCIOĞLU SEÇİM OTOBÜSÜNDEN CHP’LİLERE SESLENDİ

CHP İstanbul İl Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle Cemal Canpolat’tan İstanbul İl Başkanlığı görevini devralan Canan Kaftancıoğlu teslim töreninin ardından İl Başkanlığı binasına sığmayan sokaklara taşan CHP’lilere Şişhane Meydanı’ında İl Başkanlığı binası önündeki seçim otobüsünden seslendi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ