logo

GÜL TÜKENSEDE KIVIRCIK ALİ TÜKENMEYECEK

GÜL TÜKENSEDE KIVIRCIK ALİ TÜKENMEYECEK

Kıvırcık Ali olarak tanınan THM’nin önemli seslerinden Ali Özütemiz ölümünün 6 yıldönümünde Ataşehir’de sanatçı dostları ve Başkan İlgezdi’nin katıldığı gecede anıldı.

Kıvırcık Ali olarak tanınan Ali Özütemiz’in anma etkinliğinde Ataşehir’i tercih ettikleri için teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi tüm sanatçıların emrinde ve hizmetindedir” dedi.



6 yıl önce bir trafik kazasında yaşamını yitiren Türk Halk Müziğinin önemli seslerinden Ali Özütemiz (Kıvırcık Ali), “vasiyetim iki kuzum; biri oğlum biri kızım” dediği çocukları, babaları için birlikte sahne aldılar. Eren ve Ecemgül Özütemiz, “Bizler de babamızın izinden yürüyoruz” dediler.

Ataşehir’de düzenlenen Kıvırcık Ali’yi anma gecesine Ali Tan, Berrin Sulari, Demali Çelik, Eda Alakuş, Grup Turnalar, Gülcihan Koç, İsmail Altunsaray, İsmail Tunçbilek, Kamil Karakurt, Kutsal Evcimen, Nuri Yücel, Özcan Türe, Sevcan Orhan, Şükrü Cömert, Taner Özdemir, Tolga Sağ, Tülay Maciran, Uygar Doğanay, Yüksel Didikoğlu’nun aralarında olduğu 30’a yakın sanatçı katıldı. Muhteşem gecede duygu dolu anlar yaşandı, Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren ve Ecemgül Özütemiz babalarının eserlerini seslendirdi.

Ataşehir Belediyesi’nin Kıvırcık Ali olarak tanınan Ali Özütemiz için gerçekleştirdiği organizasyonda, duygusal anlar yaşandı. Kıvırcık Ali’nin sanatçı dostlarından bazılarının gözyaşlarını tutmakta güçlük çektikleri gözlendi. Sanatçı dostları yaptıkları konuşmalarda, bir sahnede ilk kez bu kadar heyecanlandıklarını, hem sevindiklerini hem de büyük bir acı yaşadıklarını ve iki duygunun birbirine karıştığını söylediler.

Ataşehir Belediyesi’nin Kıvırcık Ali’yi anma gecesine 30’a yakın sanatçı dostu katılarak sahne aldı. Dinleyicilerin de duygusal anlar yaşadığı gece 4 saat sürdü.

Ataşehir Belediyesi tüm sanatçıların emrinde ve hizmetinde olduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi katılımcılara ve Özütemiz ailesine teşekkür ettiği konuşmasında, “Sevgili Ali’nin altıncı ölüm yıl dönümünde Özütemiz Ailesi’ne, anma programını gerçekleştirmek için Ataşehir’i tercih ettikleri için hepinizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. Şunu belirtmek isterim ki, Ataşehir Belediyesi tüm sanatçıların emrinde ve hizmetindedir. Sanatçılar ülkemiz için, barış ve kardeşlik için çok önemlidir. Sazıyla, sözüyle hep barıştan yana oldular. Bugün burada oldukları için sanatçı dostlarımıza, Özütemiz Ailesi’ne ve siz değerli müzikseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatın ve sanatçının önemini vurgulayan Başkan İlgezdi, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde sanatçının öneminin daha da arttığının altını çizerek; “Çünkü onlar sazıyla, sözüyle Atatürk’ün arkasından gitti ve sahip çıktılar. Bu gün yapılmak istenen, Atatürk ilkelerini yok etmektir. Her bireyin bu meseleye sahip çıkması gerekiyor. Ben ümit ediyorum ki bu teklif Meclisten geçmeyecek” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ