logo

Gürsel Tekin: ‘Bilirkişi Kanal İstanbul projesinden çekildi!’

Gürsel Tekin: ‘Bilirkişi Kanal İstanbul projesinden çekildi!’

Kanal İstanbul Projesi bilirkişisi akademisyenin ‘tehdit edildiğini’ belirterek, çekilmesiyle açıklama yapan Gürsel Tekin, “Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu da böyle yok hükmündedir.” Dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu da bundan böyle yok hükmündedir.”

Bilirkişi Kanal İstanbul projesinden çekildi! Gürsel Tekin: Proje İptal Edilmelidir

Kanal İstanbul Projesi için oluşturulan bilirkişi heyetine resen atanan Yıldız Teknik Üniversitesi’nden bir akademisyen ‘tehdit edildiğini’ belirterek, çekilmesinin ardından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu da bundan böyle yok hükmündedir.” Dedi.

Proje iptal edilmelidir

Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP’li Tekin, “Kanal İstanbul Projesi, İstanbul’un doğasının, kültürünün, tarihinin ve insanının yıkımı demektir. Kamuoyuna “Çılgın Proje” olarak duyurulan projede, bir bilirkişi “tehdit edildim” şeklinde açıklama yaparak ayrılabiliyorsa hep söylediğimiz gibi bu proje bilimsel olmadığı gibi artık şaibelidir de” ifadesini kullandı.

Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü:

Deprem İstanbul’da sinsice zaman kollarken, insanlarımız salgınla ve ekonomik krizle cebelleşirken, bilimsel verilerle değil de verilen talimatlarla oluşturulan bu rapor artık yok hükmündedir.  Talimatla ve tehditle düzenlenmiş olduğu deşifre olan rapor ortada dururken, diğer bilirkişiler de, kendilerine tevdi olunan görevi bağımsız, tarafsız ve objektif olarak yerine getirme şartları kalmadığı için çok geçmeden istifa etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Bilim İnsanları şaibe altında bırakılmıştır.

Tekin, üzülerek belirtmek isterim ki, hayatını bileme adamış bu insanları kendi politik çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyen iktidar, İstanbul’a ihanet etmeye devam ediyor. Bu projenin İstanbul için bir yıkım projesi olmanın da ötesine geçtiğini belirten Tekin, süreç yok hükmündedir. Ben yaptım oldu, mantığıyla, akla, bilime aykırı Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilme lüksü yoktur. Kamu yararı adı altında yapıldığı söylenen bir projede bile bilimsel bir yolsuzluk yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Kanal İstanbul Projesi ÇED sürecinin derhal sona erdirilmesi ve projeye karşı açılan tüm davaların akabinde düşürülmesi gerekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından başta bilim insanlarının üzerindeki şaibe olmak üzere tüm tartışmalara son vermek adına bu projeyi iptal etmelidir” İfadesini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ