logo

Gürsel Tekin ‘CHP’ye Akıl Vermesinler’

Gürsel Tekin ‘CHP’ye Akıl Vermesinler’

CHP GENEL BASKAN YARDIMCISI TEKIN

CHP Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin ve Gürkan Hacır’ın katıldığı “Siyasette ve Yerel Yönetimlerde İletişim ve Başarı” konulu panel, Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde yapıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin ve Gürkan Hacır’ın katıldığı “Siyasette ve Yerel Yönetimlerde İletişim ve Başarı” konulu panel, Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde yapıldı.

Modaratörlüğünü Çağdaşses.com internet haber portalının genel yayın yönetmeni Reşat Şahin Öztürk’ün yaptığı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin ve Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Gürkan Hacır’ın katıldığı “Siyasette ve Yerel Yönetimlerde İletişim ve Başarı” konulu panel, Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde yoğun bir katılım ile bu gün saat 14:00’te gerçekleşti.

Kadıköy’de düzenlenen Chp İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Adana Milletvekili ALİ DEMİRÇALI, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve çok sayıda izleyicinin katıldığı panel 3 saate yakın sürdü.

 

PANELDEN RESİMLER

Modaratör Reşat Şahin Öztürk’ün açılış konuşması sonrası kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin AKP’nin iktidarlığındaki Türkiye’nin son 10 yılını anlatmaya kalkılırsa günler alacağını ifade edip; Adalet ve Kalkınma Partisi’ni de idare eden bir merkezin olduğunu iddia etti.

Emeklilere verilen zamların oranına ve işçi ölümlerine dikkat çekip; son iş kazalarından Zonguldak’ta ölen 10 işçi, Gaziantep’teki patlamada 2’si yabancı 9 işçi ile birlikte ocak ayında 36 kişinin iş kazasında yaşamını yitirdiğini, doğalgaz ölümlerinden ise 17 kişinin hayatını kaybettiğini, yine ocak ayında 27 kişinin intihar ettiğini, bunların 6’sının polis olduğunu belirtip, Batman’da bir haftada kredi kartı borcu yüzünden sekiz kişinin intihar ettiğini belirti.

İş kazaları, doğalgaz ölümleri ve intiharlar ile birlikte ocak ayı ölüm sayısının 150’ye yakın olduğunu belirten Tekin, savaşta olan Suriye’nin bile bu kadar can kaybı yaşamadığını bu rakamların hazırlamakta oldukları Öteki Türkiye Raporu’ndan alındığını belirti.

Son günlerde 63 köşe yazarının CHP ile ilgili yazı yazdıklarını belirten Tekin CHP olamazsa ne yazacaklarını merak ettiğini söyledi. “Tabi ki CHP yazılabilir, eleştirilebilir biz tabu değiliz. Ama asla Cumhuriyet Halk Partisi’ne akıl veriyorlar. Akıl vermeye kalkmasınlar. Aklınızı kendinize saklayın.” diye söze devam eden Gürsel Tekin, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu için Mehmet Ali Birand’ın cenazesine koruma ordusu ile geldiğini iddia ettiler ama kılıçdaroğlunun iki koruması var. Halbuki Başbakan baba ocağına 800 koruma ile gitti.”dedi.

Genel Başkanları Kemal Kılıçtaroğlu’nun kardeşinin İzmir’de çalıştığı firmanın Maliye’nin denetimi sonucunda işten çıkarıldığına dikkat çeken Tekin; Başbakan dinlendiğini ve dinleyenlerin de ‘Derin Devlet’ olduğunu söylediğini belirtip, “Arınç’a da suikast girişimi vardı ne oldu?” diye sordu. Derin devlet varsa mağduru olmayan tek parti AKP’dir deyip, “Sonuçta ne oldu. Ortada bir patatesçi ile soğancı kaldı.”dedi.

Tekin, Halkın parası ile yayıncılığını sürdüren TRT’nin AKP’nin çiftliği olduğunu, Anadolu Ajansı’nın da Bülent Arınç’ın çiftliği haline geldiğini iddia etti.

CHP’nin üst yönetiminin bu kalabalık insanlara layık olması gerektiğini söyleyen Araştırmacı Gazeteci Yazar Gürkan Hacır CHP’nin çoksesli görüntüye son verip kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirti.
150 yıldır devam eden çağdaşlaşmanın durduğuna inandığını ifade eden Hacır, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gerici unsur olarak tarihte yerini iddia etti.

Çağdaşlaşmanın üç önemli unsuru olduğuna dikkat çeken Gürkan Hacır, bu üç hareketten Tıbbiye ve Harbiye’nin işlerinin tamamlandığını sadece Mülkiye’nin kaldığını söyledi.

Son olarak belediyeler ile de Mülkiye hareketinin bitirilmesinin tamamlanacağını, böylece çağdaşlaşmanın bu üç unsurunun etkisinin yok edileceğini ifade etti. Hacır, “1984’te hazırlanan yasal altyapı ile 1994’te bunlara geçen belediyelerin merkezden ayrı hareket etti”dedi.

Süleyman Demirel zamanında Halis Ağa, Kadir Ağa tarafından finanse edilen siyaset sonradan belediyelerin ve yardım kuruluşlarının finansmanı ile şekillendiğini iddia eden Hacır, bu iki finansman modelinin aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de finansman modeli olduğunu söyledi.

Kentlerde yatay rantın bittiğini, şimdi de dikey rant ile kaynak yaratıldığını ve bu yöntemle önemli ölçüde kaynak transferi gerçekleştiğini söyleyen Gazeteci Gürkan Hacır, “Türkiye’de bir tuhaflık var. Emekçi, işçi AKP’ye patron CHP’ye oy veriyor.”dedi.

Cumhuriyet halk Partisi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belirlediği gündemi takip ettiğini söyleyen Hacır, artık Cumhuriyet Hlk Partisi’nin kendi gündemini belirlemesi gerektiğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ