logo

Hafta Sonunda Başlayacak Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Hafta Sonunda Başlayacak Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Yurdumuz Cumartesi gününden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve fırtınalı havanın etkisine giriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkemiz Hafta Sonundan İtibaren Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Sistemin Etkisine Girecek! Batı Kesimlerde Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

AKDENİZ ÜZERİNDEN YAĞIŞLI HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 10.12.2022 Cumartesi gününden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

MARMARA’NIN BATISI, KIYI EGE VE ANTALYA’DA KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Yurtta yağışların; Pazar günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ MARMARA VE KIYI EGE’DE FIRTINA

Batı bölgelerde etkili olması beklenen rüzgarın; Cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini arttıracağı, gece saatlerinden sonra ve Pazar günü Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BATIDA BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINAYA DİKKAT

Batı bölgelerimizde beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

YURT GENELİ HAVA

Yapılan en son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısının; Muğla ve Aydın kıyıları ile Edremit Körfezi’nin; Kocaeli ve Sakarya ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ