logo

HAKKI ALTINKAYNAK ‘BİZİM DAYANAĞIMIZ HALKTIR’

HAKKI ALTINKAYNAK ‘BİZİM DAYANAĞIMIZ HALKTIR’

 CHP Ataşehir İlçe yönetimi, Kurban Bayramı ikinci günü Ataşehir İlçe binasında Hakkı Altınkaynak başkanlığındaki törende örgüt üyeleri ve partililerle bayramlaştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe örgütü bayramlaşma töreninde konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY tarafından kalkışılan darbe girişiminin, halkın birlik ve beraberlik içine direnmesi ile darbecilerin başarısız olduğunu kaydederek; 15 Temmuz’da darbecilerin kaybettiğini, demokrasinin kazandığını söyledi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak başkanlığında Ataşehir İlçe Binasında düzenlenen bayramlaşma törenine; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yöneticileri, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Meclis üyeleri Arif Kuşcu ve Süleyman Karadağ, CHP Ataşehir eski ilçe başkanı Kaya Uluyılmaz, Kadın Kolları Başkan vekili Sevil Kurtoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Kaçmaz ve yönetimi, ilçe ve mahalle örgüt yöneticileri ve partililer katıldı.

BAYRAMLAR ÖNEMLİ GÜNLER

Bayramlar önemli günler olduğunu, aynı zamanda bir araya gelmek için de fırsat olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak bayramlaşma töreni açılış konuşmasında; “Bayramlar, bir araya gelerek birbirimize saygımızı, sevgimizi, güzel duygularımızı paylaşmak ve birbirimize el attığımız günlerdir” dedi.

YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ İŞLER VAR

CHP örgütünün ve CHP’ye gönül verenlerin düşüncelerinin 15 Temmuz’da yaşananlarla daha iyi anlaşılacağını kaydeden Hakkı Altınkaynak, ülke ve Cumhuriyetimiz için yapmaları gereken çok önemli işler olduğunu ifaede ederek; “Ülkemizin iki ay önce gelişen olaylarda, herkesten çok CHP örgütünün, partimize gönül vermiş dostlarımızın, siyasi olarak yine partimizin düşüncelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.  Bizim istediğimiz ülkemizde barış rüzgârları essin. 15 Temmuz’a cumhuriyet tarihinin en kırılgan olaylarını yaşadık ve süreci bu ülkenin insanlarının ülkesine sahip çıkması sonucunda amaçlarına ulaşmadan atlattık. Onun için bizim birlik içinde olmamız her şeyden önemlidir.  Atatürk’ün, onun devrimlerinin, özgürlüklerin öneminin yüz yılda geçse bitmediğini bir kez daha gördük. Onun için ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için yapmamız gereken çok önemli işler var. Bu nedenle güçlerimizi, düşüncelerimizi birleştirmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

CHP’LİLER UMUTSUZ OLAMAZ

15 Temmuz günü ve sonrasında iktidardakilerin söylediklerini tutmadıklarını ve eskiye dönüş olduğunu söyleyen Altınkaynak, halkın CHP’yi teminat olarak gördüğünü ifade ederek; “ Bunların ne yapacaklarından çok bizlerin ne yapacağı önemli. Bugün gençlerimizi, kadınlarımızı burada görmek bizleri mutlu ediyor. Herkes umutsuz olabilir, ancak biz CHP’liler olarak umutsuz olamayız. Halkımız CHP’nin kurumsallaşmış yapısını Türkiye’nin bir teminatı olarak görüyor” şeklindeki tespitlerine; “Bu yetmiyor. Eksiklerimiz vardır. O nedenle çok çalışmamız lazım” şeklinde ilavede bulundu.

BİZİM DAYANAĞIMIZ HALKTIR

“Bizi nasıl görüyorlar?” dan çok, biz “Türkiye’yi ve kendimizi nasıl görüyoruz” çok daha önemli diye konuşan Altınkaynak, partilerinin ilkelerinin yaşatılmasının gereğine işaret ederek; “Her şeyden önce birbirimiz sevmemiz ve bunu birbirimize his ettirmemiz lazım. Partimizin ilkeleri bizim için bakidir. Sonsuza dek yaşatılması lazım. Bizim dayanağımız halktır, bunu unutmayalım. Bizi bugüne kadar ayakta tutan da ilkelerimizdir. CHP kimliği onurumuzdur. 93 yıldır ayakta olan bir partinin temsilcileriyiz. Partimizi daha da ileri taşımak için çok çalışacağız” diye konuştu.

DARBELERE VE DİKTAYA KARŞI OLDUĞUMUZU HAYKIRDIK

Darbelere ve diktaya karşı olduklarını her fırsatta haykırdıklarını vurgulayan Hakkı Altınkaynak, verecekleri birlik ve beraberlik mesajının önemine dikkat çekerek, darbe karşıtlıklarını; “15 Temmuz sürecinde darbelere ve diktaya karşı olduğumuz her fırsatta haykırdık. Yan yana, omuz omuza olduğumuzu herkese göstermeliyiz” şeklinde ifade etti.

“ATAŞEHİR BİZİM EVİMİZ”

“Ataşehir bizim evimiz” diyen, Ataşehir’e geldiğinde, Ataşehirlileri gördüğünde mutlu olduğunu ifade eden CHP PM Üyesi ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Onursal Adıgüzel, partililerin bayramını kutladığı konuşmasında; “Hepinizin bayramını kutluyorum. Ben CHP’nin bir milletvekiliyim Her zaman onurla taşıdığım siyasi bir kimliğim var. Örgütlü toplumun ne kadar önemli olduğunu burada gördüm. Bu parti hepimize ayrı ayrı görevler verdi. Partimizin bize verdiği en önemli görev zor günlerde bir arada olmaktır, iyi günde bir arada olmaktır. Örgütlü bir partini üyesi olarak bizlere çok görevler düşüyor. Zor günlerde yumruk gibi bir arada olmalıyız” dedi.

TUNCELİ’DE 800 ÖĞRETMEN FETÖ’DEN GÖREVDEN ALINDI

Yazılı anayasası olan ülkeye faşizmin kolay kolay giremeyeceğini ifade eden Adıgüzel, KHK ile görevden almalara dikkat çekerek; eğitim seviyesi en yüksek il olan Tunceli’de 800 öğretmenin FETÖ gerekçesi görevden alındığını kaydedip, görevden alınan bir öğretmenle hakkında ilgiliyi aradığında “Sol sendika üyesi” olmasının gerekçe gösterilmesi üzerine kendisinin de sol görüşlü bir milletvekili olduğunu hatırlatınca karşı tarafın sessizleştiğini iddia etti.

ACILA , GÖZYAŞLARI BİR AN ÖNCE SON BULSUN

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin selamlarını ileterek sözlerine başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, “Ülkemizdeki acılar, gözyaşları bir an önce son bulsun. Ataşehir’de her düşünceden, inançtan insanlar yaşıyor. Hepsine de sevgiyle, muhabbetle yaklaşıyoruz. Dileriz, Ataşehir örneği Türkiye’de de hayata geçer” diyerek partililerin bayramını kutladı.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata’nın da kısa bir konuşma ile partililerin bayramını kutladığı bayramlaşma töreninde; Kadın Kolları Başkan vekili Sevil Kurtoğlu ve Büşra Kaya kadınlar, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Kaçmaz’da gençler adına düşüncelerini paylaşarak bayram mesajlarını dile getirdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ