logo

HAKKI ALTINKAYNAK; ‘VATANDAŞIN MESAJI SANDIKTA’

HAKKI ALTINKAYNAK; ‘VATANDAŞIN MESAJI SANDIKTA’

1 Kasım seçimlerini değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir örgütü nün 7 Haziran sonrası seçime hazır olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İtvhaber.com gündemi değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak artan terör olayları ve şehit haberleri ile ilgili partisinin görüşlerini dile getirdi.

Hedef göstererek, basını susturarak, kumpas kurarak bir yerleri yakma zihniyetinin geride kalması gerektiğinin altını çizen Hakkı Altınkaynak; ilkel toplumlardan kalan insan yakmanın Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta görüldüğü açıklamasında bu davranışların yüz yıl yakın zaman önce ümmet olmaktan çıkan, yurttaş olan Türkiye’ye vatandaşına yakışmadığını kaydetti.

TÜRKİYE’NİN KURUCU İRADESİ CHP DİKKATLE DEĞERLENDİRİYOR

Terör olaylarını yakından takip ettiklerini söyleyen Altınkaynak; “Büyük bir kurum olan CHP Türkiye’nin kurucu iradesi olarak daha dikkatle değerlendiriyoruz durumu. Çünkü hassa bir süreçten geçiyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki olaylar 30 – 40 yıldır özellikle körüklendi. Demokrasilerde ülkenin bütün bireyleri yasalar karşısında eşit yurttaştır. Din, dil, ırk mezhep ayrımı söz konusu değildir” dedi.

Atasehir_chp_Hakki_Altinkaynk (11)

Demokrasilerde vatandaş mesajını sandıkta verdiğinin altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak  yayın yönetmeni Recep Kenan aracılığı ile artan terör olayları ve 1 Kasım seçimleri ile ilgili itvhaber.com’a şu açıklamaları yaptı:

ÜLKEYİ YÖNETENLER ÖZENLE VE SORUMLULUKLA HAREKET ETMELİ

Bölgede kendi düşüncelerini silah zoruyla topluma kabul ettirmeye çalışan terör örgütü var. Ülkeyi yönetenlerin özenle ve sorumluluklarını bilerek hareket etmesi lazım…

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim toplumun her kesimi ile diyalogumuz vardır. Biz kimseye küskün değiliz. Ülkenin birliğine, milli bütünlüğümüze kast edenler hariç herkes CHP çatısı altında yer bulacaktır. CHP çatısı altında herkes özgürce inancı yaşayıp sözünü söyleyebilir.

İNSAN YAKMAYI MARAŞ’TA, ÇORUM’DA, SİVAS’TA GÖRDÜK

Hedef göstererek, basını susturarak, kumpas kurarak bir yerleri yakma zihniyetinin geride kalması lazım. Biz, ilkel toplumlardan kalan insan yakmayı; Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta gördük. Bu tür davranışlar yüz yıl yakın zaman önce ümmet olmaktan çıkan, yurttaş olan Türkiye’ye vatandaşına yakışmaz. Hele meclise, milli iradeyi temsile seçilen milletvekillerinin birilerini; sopayla, dayak atarak terbiye etme zihniyetinin çağdışı, ilkel davranış olduğunu herkesin bilmelidir.

DSCF7639

DEMOKRASİLERDE VATANDAŞ SANDIKTA MESAJINI VERİR

Demokrasilerde halkın sözü sandıkta tecelli eder. 3 ay içinde ikinci seçime gidiyoruz. Ben yurttaşlarımızın duyarlı olduğunu biliyorum. Kimin ne yaptığını biliyorlar… Sandık başına giderken bu bilinç ve duyarlıkla hareket etmelerini bekliyorum. Demokrasilerde vatandaş sandıkta mesajını verir, siyasiler de ona göre hareket eder.

CHP ATAŞEHİR ÖRGÜTÜ HAZIR

Siyasi partiler her zaman göreve hazırdır. CHP 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra olası seçim için hazırlıklıdır. Biz CHP Ataşehir örgütü olarak hazırız. Bütün siyasi partiler gibi biz de seçim hazırlıklarını yapıyoruz. Kaymakam ve diğer siyasi partilerle beraber seçim güvenliğini nasıl sağlayacağımıza dair toplantıda, sokakları bayraklarla kirletmeden propaganda kararında birleştik. Sandık başlarında herkesin güveneceği kamu görevlilerinin görev almasında hem fikir olduk. Yaptığımız hazırlıkla sandık kurulu görevlilerimizi Seçim kuruluna vermeye hazırlanıyoruz. Mahalle temsilciliklerimiz hazır.

ADAYLARIMIZ VE ÖRGÜTÜMÜZLE YURTTAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ İSTEYECEĞİZ

Seçim startı verdiğimiz gün sokağa çıkacağız, ortaya çıkan seçim bildirgelerimizi seçmenlerimize anlatacağız. Milletvekili aday listemiz de YSK’ya verildi. Bu günden sonra adaylarımızla ve örgütümüzle birlikte sokakta olacağız. Yurttaşlarımızın desteğini isteyeceğiz.

SEÇİMDE  TEMEL KONULARI İŞLEYECEĞİZ

Seçim bildirgemizin ana hatları belirlendi. Biz bu seçimde temel konuları işleyeceğiz. Ekonomi, Dış Politika, Milli Eğitim, Sosyal Barış…

EKONOMİ;

Ülkede ekonomi iyi gitmiyor. İşsizlik had safhada… Son iki yılda 1 milyon işsiz müracaat etmiş. Kayıtsızlar da var… İşi, aşı olmayanın demokrasiyle işi olmaz. CHP’liler olarak biz herkesin insanca yaşayacağı işe sahip olmasından yanayız. Sosyal devletin görevi de budur.

DIŞ POLİTİKA;

Dış politikanın şiddet ve mezhep ayrımcılığına bağlı olması ülkemizi riskli konuma getirdi. Ülkemiz  “Ortadoğu Bataklığı”nın içine çekildi. Bizim bu gün, IŞİD denilen dünyanı her tarafından gelen katil sürülerinin oluşturmaya çalıştığı devletçikle güney sınırımız çiziliyor. Akla, mantığa gelmeyecek kadar ilkel kafa yapısı; orta doğuda binlerce yıllık tarihi eserleri paramparça ederek; geçmişle bağını yok eden ve canlıları en ilkel şekilde, vahşice yok eden zihniyetle komşu yaptılar. Uzun yılarda silinip atılabilecek bir duruma getirdi ülkemizi. Bu ülkeyi kuranlar savaş meydanından geldiler. Trablusgarp’tan, Bingazi’den, Çanakkale’den, 1. Dünya savaşından, Kurtuluş savaşından geldiler. Ama dediler ki; “mecbur olmadıkça savaş cinayettir. Yurtta barış, dünyada barış temel ilkemiz.” Libya’ya, Irak’a, Suriye’ye elimizi soktuk. Sonuçta bu insanlar hep bize düşman…

DSCF7638

MİLLİ EĞİTİM;

Eğitimi yazboza getirdiler 4+4+4 ile…  Her tarafa imam hatibi getirdiler. Biz, ülkemizin çocuklarının dinlerini öğrenmesine karşı değiliz. Bunu baskı unsuru olarak, insanları terbiye etmek amacı ile kullanmak kimsenin haddi değildir. Yaşam için sadece din yeterli değildir. Din üst kurumdur. Arabistan, Kuveyt, Katar zengin ülkedir. Ancak gelişmiş bir ülke değildir. Özgürlük yok. Kadın, erkek olmadan sokağa çıkamıyor. Ülkemizde ezan seslerinin yükseldiği bütün camilerimizde insanlarımız özgürce ibadetini yapıyor.

Atasehir_chp_Hakki_AltinkaynkSOSYAL BARIŞ;

Bu ülkede sosyal barışı sağlayacağız. 1. Sınıf demokrasiyi getireceğiz. Kurucu irade hedefi koymuştur. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedefi; ülkemize 1.sınıf demokrasiyi getirmek, 2023’te cumhuriyetin 100’üncü yılını, daha özgürlükçü CHP iktidarında kutlamayı sağlamak boynumuzun borcudur.

%30’UN ÜZERİNDE OY ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Önemli bir kısmı ön seçimle belirlenen listelerde mümkün olduğu kadar değişiklik yapılmayacak. Örgütün iradesinde üç ay içerisinde değişiklik yapılmaya gerek yok. Atama yoluyla yapılacak olan birkaç değişiklik olabilir. Milletvekilini az bir farkla kaçırdığımız bölgelerde, yeniden aday belirlenebilir.

Bu koşullar oluşunca biz CHP olarak %30’un üzerinde oy alacağımıza inanıyoruz. Ya iktidara ortak olacağız, ya da koalisyonun başında olacağız. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ