logo

Haluk Sadıkoğlu, ‘Planların Vatandaşın Lehine Çözümü İçin Çalışılıyor’

Haluk Sadıkoğlu, ‘Planların Vatandaşın Lehine Çözümü İçin Çalışılıyor’

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz toplantısında konuşan AK Partili Meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu, Ataşehir’in imarı ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Meclis Üyesi ve AK Partili Meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu konuşmasında Ataşehir’in imar planları ile ilgili yaptığı bilgi paylaşımında 2016 – 2018 yılları arasında bölge planı yapılması konusunda ciddi emek harcadıklarının altını çizerek, mahkeme süreçlerinin planları aksattığını ifade etti.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL İMARLARI ASKI SÜRECİNDE

Haluk Sadıkoğlu, Büyükşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi grubu ile birlikte uyumlu olarak Ataşehir planlarını takip ettiklerini, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planlarının tamamlandığını, askı sürecinde olduğunu, askıya çıkmasının beklendiğini kaydetti.

KOMİSYONDA BEKLEYEN DOSYALAR BİR SONRAKİ DÖNEM ÇIKACAKTIR

Komisyonda bekleyen birkaç dosya olduğunu, bu dosyaların da birlikte takip edildiğini vurgulayan  Haluk Sadıkoğlu, Temmuz ayında yetişmese de bir sonraki dönemde çıkacağını ön gördüklerini kaydederek, üzerlerine düşen ne varsa bu dönemde yapmak yapmaya çalıştıklarını söyledi.

BÖLGE PLANLARININ VATANDAŞLARIN LEHİNE ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞILIYOR

 12 yılda Ataşehir’in tüm bölge planlarının yeniden sil baştan yapıldığını kaydeden Sadıkoğlu, bölge planlarının vatandaşların lehine çözümü için çalışıldığını söyledi.

İNŞALLAH BU YIL SONUNDA KADASTRO DA GEÇMİŞ OLUR

Yeni Çamlıca Mevlana ve Mimar Sinan’da alınacak kararın geciktiğini vurgulayan Sadıkoğlu, “Yeniçamlıca ve Mimar Sinan çalışmalarında süreci biraz hızlandırıp Büyükşehir’e göndermek gerekiyor. Vatandaşlarımızın beklentileri var. Belediye başkanımızın tapu dağıtımı ile ilgili sözü vardı. Biz de onun takipçisiyiz. İnşallah bu yıl sonunda kadastro da geçmiş olur, tapuları dağıtılır. Ondan sonra bölgenin imar planının istişare etmiş olacağız.” Dedi.

AK Partili Meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

ATAŞEHİR BÖLGEMİZDE DE 2 TANE BÜYÜK METRO HATTI PLANLANDI

Rahmetli Kadir Topbaş’ın öngörüsüydü İstanbul’un büyük bölümünde belirtilen Metro altyapısı çalışması başladı. Ataşehir bölgemizde de 2 tane büyük metro hattı planlandı. Özellikle Dudullu Bostancı hattı belli bir seviyeye geldi. Seçim üstü bazı duraksamış olabilir. Şu anda ilçe belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Büyükşehir Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde. Burada ilçe  örgütleri de devreye girmelidir. Büyükşehir’den talep edilmezse yatırım yapılacağını tahmin etmiyorum. Ne kadar çok baskı yaparsanız kadar çok şey kazandırırsınız. İçerenköy spor kompleksinde Israr edelim. Orada bir zafiyete uğramasın.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Özellikle artık parsellerde yeşil alandaki gecekondularla ilgili çalışmalarda bürokratların hangi gecekonduların boşaltılacağının tespit etmeleri lazım.  Bu konuda İSKİ ile işbirliği yapılarak eylem planının belirlenmesi lazım. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ